keskiviikko 4. elokuuta 2010

Savoa sahaten

Loma alkoi kääntymään Oulussa loppupuolelle. Viikonloppu oli tulossa ja haluttiin se vielä rauhassa viettää kotona Lahdessa, joten torstaina etsittiin netistä Kuopion läheltä majapaikka ja sekin viimein löytyi havukkaniemen lomamökit. Maatilan isäntä oli meitä Lapinlahdelta 12 km Kuopioon päin vastassa ja tuli näyttämään mökin ja rannan. Mökki oli oikein mahtava paikkoineen ja varustuksineen. No oli tosiaankin kesävarusteet paikalla ja ei ehkä talviasuttavaksi kovin raponen olisi vastaavasti, kuten Luoston loma villa D  (lomarenkaan kautta) oli. 

Mökki oli tosiaan viisimetriä rannasta ja rannassa oli vene ja kanootti sekä mahtava pitkä kapea laituri. No sinne sitten kokeilemaan uistimia. Isäntä jätti sitten vielä testattavaksi kahluuhousut ja siinä se ilta menikin kahluuhousut jalassa jorpakossa. 

Ensin kuitenkin piti lähteä inkkarikanoottia testaamaan kokoporukalla, kun eihän Aapo ollut vielä kanootissa ollutkaan mahtavan rauhallinen paikka ja ilta oli tyyni. Aurinkokin paistoi aivan mahtavasti.


Kanoottiretkellä Hanna ja Aapo

Melat olivat aika omatekoiset, mutta hyvinhän niillä pääsi kaislikossa meloskelemaan. Iskä samalla vähän testasi virveliä.  Sauna lämpesi siinä samalla ja taisi se kylmentyäkin, mutta onneksi oli puita mitä lisätä pesään. 

Ennen kuin aurinko kerkesi laskeutua niin saatiin vielä mukava kuva otettua vähän niinkuin lomalopettajaisissa. Olihan sitä jo kaksi viikkoa kierrelty ja kaarreltu eri paikkoja pohjoisessa. 



Auringonlaskua


Isäntä kertoi, että aamulla mökin vierelle tulevat lehmät märehtimään ja niinhän siinä kävi, kahdeksan aikaan hirveällä äänellä lehmät kirmasivat pellolle. Aapon kanssa ihmeteltiin, että ompa ne isoja. Ei kuitenkaan pelottanut vaikka ne oli tosi lähellä. 


Lehmiä laitumella

Ei ollut aamupalaakaan syötynnä vaan piti lähteä meloskelemaan yksin ja narraamaan haukia. Pari niitä vieheisiin jäikin ja mukava mieli tuli, että jotakinhan minäkin virvelillä saan. Aurinkolasit jäivät mökille ja olihan järvellä kirkasta.

Hauki on kala

Mökki laitettiin parempaan kuntoon, kun tullessa ja matka jatkui kohti Kuopiota. Lapinlahden jälkeen oli tien yli mennyt Trombi, ja sen kyllä huomasi puut olivat kaatuneet noin viiden kymmenen metrin leveydeltä ja ne jotka eivät olleet kaatuneet, olivat keskeltä menneet kahtia. Aika vaikuttavan näköistä, onneksi ei oltu silloin siellä. 

Siilinjärvellä pysähdyttiin katsomassa Hannan kummitätiä Riittaa, vaikka pikaisesti pysähdyttiinkin oli mukava poiketa. Lämmintä heilläkin oli riittänyt ja edelleenkin melkein 30 astetta oli. 


Riitta ja Aapo

Asuntomessuille lopultakin päästiin ja kun oli vielä Uponorilta liput saanut niin olihan se mukava ne käyttää. Ei kylläkään kovin jaksanut / pystynyt kiertelemään taloja, kun oli niin kuuma. Porukkaa oli sopivasti messuilla, joten pääsi katsomaan paikkoja ja kiinnostavia kohteita ihan mukavasti. Terassi ratkaisuja silmällä pitäen katseltiin mitä sitä omalle pihalle saisi laitettua.


Yhden talon rannalla, juomatauko (ja niitä riitti)

Messujen jälkeen pulahdus Kallaveteen ja sitten suunta kohti Lahtea. Lahteen päästiin puolikympin aikaan, mutta perjantai oli kuitenkin ja viikonloppu saataisiin olla ihan omassa rauhassa kotona, eikä sitä normaalia että lomalta palatessa on jo sunnuntai-ilta ja aamulla pitää mennä töihin.



Kallaveden maisemia.


Olipas onnistunut loma kilsoja kertyi parituhatta, mutta ei yhtäsoittoa kovinkaan montaa sataa, joten sopivia etappeja Aapolle ja muillekin.

Kartta vielä tässä:


Näytä suurempi kartta

Ei kommentteja: