sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Runebergin päivä

Viikon varrella tapahtunutta, pakkaset paukkuu, joten on oltava suurimmaksi osaksi sisätiloissa, Liinu on myös nukkunut sisällä, kun ylil 15 astetta on pakkasta ollut päivisinkin, yöllä yli 20 astetta. Aapokin on joutunut oleen sisällä. Ei päästy edes uimaan, kun nuha oli Aapolla aikaisemmin ja ei haluttu että se uusiutuu heti perään.
Lahdessa on ollut talvikarnevaalit ja kaikenlaista ohjelmaa eri paikoissa, yhteen Aapokin sitten pääsi eli Värikylpyyn Mamun kanssa, siellä oli tarkoituksena maalailla taulu erillaisilla elintarvikkeilla. Käytettiin marjoja ja jauhoja ja sen seillaista.

Värikylvyssä

Tosiaan luonto on ollut aika mahtavan näköistä jo pitkän aikaa, kun puutkin ovat ihan jäähuurun peittämiä.
Pihapuut hienoina

Liinukin täytti kolme kuukautta ja painoa pikkuisella on jo kertynyt 5,230 kg eli uimaan olisi mahdollista lähteä, no ei tietysti viittinyt Liinun kanssakaan sinne lähteä, kun pakkasta tosiaan on.
Liinu tosiaan nostelee jo kovasti päätään, mutta ei vielä paljoa ole merkkejä kääntymisestä. No kyllähän sitä kerkeää vielä.

Liinu tarkkailee Apinaa

No itse aiheeseen, eli Runebergin päivään, silloinhan leivotaan Runebergin vaimonsa keksimiä torttuja, eli ideanan on laittaa vähän rommia kostukkeeksi ja mantelin palasia taikinaan.
Aapo on halukas aina äitiä auttamaan, ja nytkin Aapo pääsi sekoittamaan taikinaa.. ja tietty maistamaankin.
Sekoittaja hommissa
Kyllähän niistä hyviä tulikin vaikkei sitä Rommia ollutkaan, no Madeira korvasi sen.

Runebergin tortut
Ja heti niitä sitten maisteltiin. Olisi halunnut ottaa toisenkin, mutta pitäähän niitä jäättää toiseenkin päivään.
Päämaistajana toimii Aapo

Illalla sitten vielä tehtiin kasvonaamiot ja saunaan sitten rentoutuun ja pesemään viikon pölyt pois.

Kasvonaamiot
Sitten saunan jälkeen sai Aapo päälle uuden kylpytakin ja vieläpä mieleisensä Muumi-kylpytakin.
Liinu joutui vielä katselemaan suihkun puolella, kun muut saunoivat, mutta ehkä sitä jo ensi viikolla, kun uimaan mennään niin hänkin pääsee tutustumaan saunan rentouttavaan löylyyn.

Saunan jälkeen.

Nyt sitten vain tuplaliputus päivää viettämään. Eli hyvää Runebergin päivää kaikille. Toinen tärkeä liputuspäivä on myös vaalipäivän kunniaksi liputusta.

Illalla sitten voidaan jännittää, kukas se uusi presidentti onkaan Suomelle valittu. Mukanahan on Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö. Tilannehan on aika jännä, kun ainahan yllätyksiä tulee, mutta ehkei niin isoa yllätystä, kuin eduskuntavaalien Jytky viimeksi.

4 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Mukava lueskella perheenne tapahtumista kuvitusten kera. Kiitos Pasi, kun jaksat päivittää blogia!

PaKo kirjoitti...

Tätä tulee itsekin lueskeltua ja varmasti myöhemmin nousee arvoon arvaamattomaan, kun on jaksanut pienokaisen elämästä kirjailla.

Pirkko kirjoitti...

Tosiaan hyvä juttu nämä blogit, koska lastenlapsia näkee niin harvoin, kasvavat ja kehittyvät kuitenkin niin nopeasti...
Runebergin tortut tuli tehtyä ja vielä on muutama syömättäkin, nam.

PaKo kirjoitti...

Tätä kautta on tosiaan hyvä päästä "mukaan" tapahtumiin.