perjantai 31. elokuuta 2012

Talo nousee

Kaikenlaista tavaraa on tullut tontille elokuun alussa. Osa tavaroista piti laittaa naapurin tontille aluksi kunnes maatyöt saatiin talon ympäriltä tehtyä. Ennen Kastellin asentajia ne piti sitten siirtää vielä uudestaan lähemmäs asentajia ja itseään. 


Puutavaroiden siirtoa.


Alajuoksut ja eristekaistaleet paikalla. Naulat on tarkkaan mitattu ja perustukset on olleet hyvin suoria.


Ensimmäinen seinä pystyssä, nimittäin tallin päätyseinä.
Samalla käytiin valitsemassa laatatkin laattakaupasta ja meille tulee perhos-teemaalla laatat.


Ikkunat tulivat onneksi ennen rungon pystytystä, joten ne saatiin suoraaan nostettua sisäpuolelle.


Ristikot asennettu ja gyprocit (210kpl) tontin reunalla. Mukavaa iltajumppaa kantaa levyt sisään yksi levy painaa noin 30kg eli aika jumppa.

Takapihalta kuvattuna, korkein kohta on noin seitsemän metrin korkeudella, siihen tarvii jo jonkin mittaiset tikapuut. Myös tarvii kattohommissa turvavaljaat, joita en meinannut hankkia, mutta tulin tarinoiden kertomien mukaan toisiin aatoksiin, ja hankin kunnon valjaat, kun on hieman eri asia tehdä turvallisesti kattohommia.


Näyttää jo talolta.


Halvassa pakussa on tietty vikojakin, katsastuksessa pakokaasuja tuli liikaa valot eivät näyttäneet mihinkään. Valojen vaihto onnistui helposti ja vieläpä ei olleet kalliit umpiot by Motonet.


Kahvitauolla tallissa


Terassille piti vääntää jos jonkilaista rautaa, raudan väännin osottautui oivaksi peliksi siihen hommaan, eli oli kannattava sijoitus, kun tehtiin raudoitusta koko talon perustuksiin ja lattia valuihin.


Kattopellit tulivat tontilla, ja rekkakuski ne nosti suoraan katolla olihan hieman helpotust meidän asennukseen, kun pisin pelti oli yli kymmenen metriä pitkä.


Kalle oli apuna peltihommissa ja hyvinhän ne alkoivat loksahteleen paikoilleen.


Hannan kanssa sitten laiteltiin loput pellit paikoille.


Osa pelleistä jo valmiina, hieman joutui väsäämään telineitä katollekin, kun pellit eivät meinanneet pysyä siellä itsekseen.


Takapihan terassilta kuva.


Kuun alussa ei ollut vielä talo ollenkaan rungossa, mutta kuun lopussa jo näytti ihan oikealta talolta.

Ei kommentteja: