keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Kainuu vs Savo

Kotimatka alkoi koittamaan, mutta jostakin kumman syystä ei huvittanut nelostietä pitkin etelään ajella, kun oli kerta aikaa muitakin reittejä ajella. Päädyttiin pohtimisten jälkeen, että otamme suunnan kohti Kainuuta ja Kajaania, josta voimme sitten Siilinjärven kautta ajella kohti Lahtea.

Kajaanissa olikin kissoja parikin kappalettta, ja niitä hieman jännitti, että kukas pienipoika siellä oikein onkaan tulossa. Alpo-kissa oli melkein tuplakokoinen verrattuna pieneen hentoiseen Aapoon.


Seuraavana päivänä sitten hieman käytiin katselemassa Kajaanin kaupungin vilinää ja serkku poika Jarkkokin tuli lounastamaan vielä meidän kanssa. Hannan saldo oli uudet aurinkolasit ja r-collections housut. Molemmat olivat mustat :)

Sitten auto suunnattiin kohti Siilinjärveä, jossa oli taas lisää sukulaisia. Hannan kummi-täti sekä minun pikkuserkkuja. Tuloksena, kun pimeäkin tuli ja minä en jaksanut oikein ajella niin Simeonintielle sitten kahvittelujen jälkeen Hannan sukulaisilta. Siellä oli Kaisan ja Marin vanhemmat iloisena ottamassa meidät vastaan ja vielä lämmittivät meille saunankin. Kyllä oli mukava jutella Jussin ja Mervin kanssa pitkästä aikaa. Ehkä siitä poiki kipinä lähteä kesällä sukukokoukseenkin Kuhmon suuntaan. Kamarimusiikki ei ole meidän perheen juttu, mutta muutenhan se on mukavata tavata sukulaisia.

Simeonintieltä lähdettyeen tai itseasiassa tullessamme jo ajateltiin, että Aapon tiekin täältä löytyy ja niinhän se oli. Aapolla on Siilissä oma tiekin, kuten muillakin seitsemän veljesten pojilla. Kuopion torilla piti käydä ja saaristokaupungin asuntomessualueellakin piipahdettiin.



Lahteen tultiin keskiviikko iltana ja kuva on otettu sitten torstaina, jolloin taas tuli pikku"miehelle" viikko lisää. Reissu tuli päätökseen ja kaksiviikkoinen todellakin meni kylästellessä ja kelkkaillessa ja keksejä rohmuten.

Nyt onkin sitten perheen kesken sovittu, ettei ennen pääsiäistä osteta mitään herkkuja.

Ei kommentteja: