tiistai 28. joulukuuta 2010

Vuosi 2010 paketissa!

Tämän vuoden joululomathan olivat ruhtinaalliset, joten niistä piti ottaa heti ilo irti, tai siis kerkesi rauhoittumaan mukavasti joulun viettoon, yhdelläkin lomapäivällä, eli aattopäivällä, joka sijoittui perjantaille tänä vuonna.

Kuusi hankittiin jo hyvissä ajoin ja tänä vuonna oli tarkoitus viettää kotona, joten ajomatkaa ei tänä vuonna ollut ollenkaan, joten Aapon ei tarvinnut kärvistellä takapenkillä pitkää matkaa. Pystyttiin valmistautuun jouluun ihan rauhassa. No pientä kinkku stressiä meinasi tulla, kun ei sitä sopivaa heti löytynyt, neljäs kauppa, kuten tavallista tarjosi rajoihin sopivan kinkun, eli 5 kilon juhlakinkku. Olisi neljän kilon kinkkukin piisannut, mutta joulun jälkeen hämmästeltiin, että miten paljon se pienokainenkin oli vetänyt sitä kinkkua. Eikä niin kuin Komulaisen lapset, pelkkää "läkkiä", kuten oli pienenä tapana vetää. 

Taapero- kärry ja siellähän se Taapero viihtyy

Jouluaattoon kuuluu joulupuuron syönti, joten sillä se homma sitten aloitettiin.

Joulupuurolla

Jouluinen yhteiskuva

Pöperöt oli ahdettu jouluaattona naamaan ja paketteja aukoesssa sitten ilta meni ja hieman niitä Aapokin pääsi testaileen, vaikka kello oli jo nukkumaan meno ajasta hieman ohi mennytkin, mutta kyllähän jouluna saa hieman pitempään valvoa.

Lahjoja testailemassa

Kun kerta oli kovia pakkasia riittänyt pitkät ajat niin päästiin tekemään jäälyhtyjäkin, niitä muutama meni rikki harjoitellessa, mutta saatiin kuitenkin tehtyä ihan mukavan näköisiäkin.

Jäälyhtyjä tutkiessa.

Kukkasia saatiin mukavasti jouluna, joten niitä oli sitten riittämiin joka huoneeseen.


Kukka loistoa

Kortit narulla

joulupäivän aterian jälkeen illalla sitten vielä nautittiin juustoja ja viinejä, ja melkein kaikki oli vielä lahjana saatu.


Tapaninpäivän ajelun jälkeen Aapo simahti kuin saunan jäälyhty.


Täällä ne lyhdyt vaan vielä palaa.


Uusivuosi otettiin perinteisesti vastaan, Kalkkunaa, kuoharia ja sädetikkuja.


Ja sitten eikun hiihtämään.
Nämä kyllä olivat vuoden vaihteen jälkeen otettuja, mutta hienot maisemat. Hanna jaksoi hyvin, vaikka viime talvena ei tullut metriäkään hiihdettyä.


Pakkaset hellitti ja tässä kuvassa on jo toinen lumiukko samalta paikalta, kun ensimmäinen otti ja suli yön aikana. Oli pari päivää plussan puolella, joten minkäs sille lumiukkokaan mahtaa jos on niin lämmintä.

Lumiukko nro. 2

Lumiukko:-Katselen josko joku kurkistaisi ikkunasta niin sille minä voisin hymyillä. 

Hyvää alkavaa vuotta kaikille

5 kommenttia:

sasa kirjoitti...

Tutun näköistä hommaa tuo lattialla nukkuminen, joskus tapahtunut jopa pöydälläkin :).

PaKo kirjoitti...

Joo, ja juuri tultiin sunnuntai illan uinnilta ja sama homma jatkuu, nukahti pulkkaan jo matkalla.
ja unet jatkuu eteisessä..

m kirjoitti...

eki ja aku kavi kurkkimassa kuvia ku ei oikeen viela osaa lukeakkaan. silmatkin alkaa oleen aika ristissa, joten jatketaampa harjotuksia. a + e

Pirkko kirjoitti...

Pöydällä nukkumisesta tuli mieleen, kun Pasi ja Sanna nukkuivat molemmat Keuliksen keittiön pöydällä neuvolakäynnin jälkeen 70-luvulla. Muistaako kumpikaan?

PaKo kirjoitti...

Eipä kyllä tuu mieleen noinkaan vanha juttu.