lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kulinaristin menu

Tätä kirjottaessa ei ollut nälkä, mutta tuleehan se kun näitä kuvia katselee. Eli varoituksen sama, jos on himpunkin verran nälkä niin ensin jääkaapille ja sitten vasta blogia lukemaan.

Ruuan laittaminen on mukavaa, kun siihen on oikeat ainekset eikä ole kiire. Aapolla on alkanut nälän tullessa olla kiire istumaan syöttötuoliin ja siinähän sitä istutaan sitten niin kauan, kun ruokaa tulee lautasella. 

Alkupaloiksi kaikenlaista pientä purtavaa. Lohta, kananmunaa, suolakurkkua, kinkkua paprikassa, tomaattia, ja hieman hunajaa mausteeksi.

Aapo se tosiaan viihtyy ruokapöydässä, tietysti siinä uskossa, että siinä saa ruokaa. Lakkikin pysyy jo aika hyvin päässä. Toi ei kyllä tarkoita sitä, että lakki on aina ruokaillessa päässä, vaan kuten isäkin niin pipo saattaa olla sisälläkin päässä.

 Valmis ruokaileen
Pääruuaksi sitten vaikka riisikakkuja. Riisinkin saa maistumaan paljon paremmalta, kun tekee tollaiset kakut niistä.
 Riisikakkuja ja kanaa.

Jos viinakset on loppunut kaapista niin en suosittele Limoncellon tekemistä, kun meidän ohjeen mukaan siinä valmistuminen on kestoltaan 80 päivää, no jos vaikka kesäksi saisi sen valmistumaan.

Limoncello on italialainen Sitruunan makuinen liköörijuoma. Ideana on kuoria sitruunasta vain noi keltaiset kuoret, ei valkoista osaa yhtään mukaan, muuten ei tule hyvän makuista. !5 sitruunan kuorta ja alkoholia, vettä ja sokeria, siinäpä se.

Limoncello valmistelut

Jälkiruuaksi sitten vielä laskiaispullia.

 Laskiaispullat

Seuraavan päivänä sitten päätettiin avata grillikausikin vaikka lunta oli vielä yli puolimetriä, mutta mittari näytti jo useita plus-asteita.

Kanaa grillautumassa.

Lopuksi vielä sitten toisista kemuista, jossa tehtiin juustofondueta ja jälkkäriksi jäätelöä oikein suklaatikkujen kanssa. Kyllä oli loistavat ateriat, kiitoksia isännälle ja emännälle. Sinoli piti padan todellakin hyvin lämpimänä ja jos jotain tippui pataan niin niitä sitten vuorotellen kukin omalla puikolla kalasteli tikkuun. Todella onnistunut illanviettotapa.

 Juustofondue

Jälkkäri jäätelö annos

Onkohan kellään tullut nälkä, mulla kyllä, mutta nyt nukkumaan, vaikka olisi vielä hyvää ja rauhallista aikaa jatkaa blogin päivitystä, kun muut nukkuu, mutta voipi olla että kostautuu aamulla, kun muut voivat jatkaa nukkumista ( No Aapo ei ainakaan, seitsemältä herää virkkuna kuin mikä) ja itse täytyy herätä töihin.

6 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

No, nälkä ei tullut, kun just söin kinder-munan, mutta heräsi kysymys, että mitähän viinaa siihen "limocelloon" laitetaan?

PaKo kirjoitti...

Maustamatonta, eli pöytäviina on osoittautunut parhaaksi eli mauttomaksi. Vodkasta tuli ihan kamalan makuista.

Pirkko kirjoitti...

En varmaan ala tekemään juomaa, ja ongelmaksi tulis, että mitä niille kaikille sitruunoille tekis. Kun en osaa panna "mitään" roskiin. Niin, herkullisen näkösiä annoksia olette nauttineet.

PaKo kirjoitti...

Joo, meilläkin on ongelmana aina noi sitruunat, joskus olen tehnyt sitruunamehua ja Hanna teki keran sopan, mutta on niitä tosiaan niin paljon, että osahan menee "kompostiin".

Pirkko kirjoitti...

Vielä kerran limocellosta, että nyt tulis halvaksi tehdä sitä, kun sitruunat olivat 10 senttiä/kilo Tokmannilla. Ostin kyllä vain 2 kpl simaa varten.

PaKo kirjoitti...

Vappusiman aikahan se on, mekin pari kappaletta simaan ostettiin, mutta ihan eri hinnat oli. Kylläpäs sima jo maistuisi.