tiistai 19. huhtikuuta 2011

Missä kevät - no täällähän se!

Näitä kuvia ottaessa kevät oli jo kovaa vauhtia tulossa myös tänne pohjolaan. Aurinko on alkanut paisteleen jo aamusta iltaan ja tosiaan sillä on kova vaikutus lumen lähtemiseen. Lunta oli tosiaan ihan älyttömästi ja ajattelin, että tulee vetinen kevät, mutta lumet lähtivät kun aurinko ja tuuli ne haihdutti tipotiehen ihan ykskaks.


Aapo testailee karvalakkia, ei ollut naruja lakissa joten se vain jäi testailuksi tänä talvena.

Kun jäät vielä kantoivat niin pulkkailu jatkui jäällä ja hieman meriteiden sääntöjä opeteltiin. Eli tässäkin tapauksessa ei ollut mennyt säännöt perille, kun viitan väärältä puolelta kierrettiin, mutta ehkä ensi kerralla jo muistaa, että punainen viitta jää satamaan tullessa vasemmalle ja toisinpäin.

Meriteiden sääntöjen opiskelua

Kestovaippoja, kun käytetään niin joka viikkoinen operaatiox2 on pesukoneen tyhjennys vaipoista ja sitten ladonta laatikkoon. Kovasti Aapo auttaa, mutta aina ei voi tietää mitä pitää tehdä.

 Missä on kaappi, ja Aapo siihen toteaa, että "en tiijä".

Etupihalle kerettiin kevään aikana tekeen autolle lasku mäki ja Aapo lapio mestarina toimi auton lähettäjänä.

Auton laskukisat

Vielä ei tarvi isän eikä äitin lukea iltasatua, riittää että seisoskelee tai jumppaa makuuhuoneessa, kun Aapo myllertää 10 minuuttia sängyssä.

"ilta"-satu

 Eikun traktoria ulkoiluttaa. Kyllähän sille pihalla hommia riittää.

Ulkoileen matka jo käy

Jäät lähtivät tosi nopeasti pyöräteiltä ja sittenhän oli hyvä aika alkaa pyöräileen onhan se mukava kun näkee vähän erillailla, jos mentäisiin rattailla taikka autolla. Aapo viihtyy tosi kivasti pyörän ritsillä.

Aamulla pyörälenkille

Alkoi takatukka ja etutukkakin oleen jo aika pitkä, joten isä sai idean ja otti partakoneen trimmerin käyttöön ja saatiin hieman typistettyä hiuksia. Aapo viihtyi äidin sylissä todella mallikkaasti ja vain kerran isältä kuului "oho", kun hiuksia leikeltiin, tyytyväinen voi olla tulokseen. Onkohan jo ensi kerralla mentävä parturiin. Taitaa vielä mennä samalla koneella seuraaavakin kerta.

Hiusten leikkuun ekakerta

Pilkkimiseen tuli hommattua kunnon pilkkijakkara, joten eikun kokeileen pilkkimistä. Oli vain harmittavasti niin kova tuuli, että oli parempi jättää kalat muille konkareille, mutta muutamaa toukkaa tuli uitettu. Saalista ei voi kehua, mutta uusia kertoja tulee, kylläkin pilkkimisen muodossa Aapon kanssa vasta ensi talvena. No kyllä se varmaan jaksaa sitä odottaa ja kaikkihan tuntuu paremmalta jos hieman joutuu odottamaan.

Pillkkimistä ekakerta

Aurinkolasit ja menoksi, kyllä niitä tarvitaan, kun aurinko on niin kirkas. 

 Trendikkäät tumput ja arskat

Tivoli on kanssa yksi kevään merkeistä ja sellainen oli myös saapunut kaupunkiin, joten sitä katselemaan. Hattarat syötiin ja Aapo pääsi testaan virtahepoa, ja oli tyytyväinen siihen, ehkä vappuna sitten Turussa päästään testaan vähän hurjempia laitteita. No sen näkee sitten.
Tivolissa

Nyt vielä muutama päivä ja päästään Pääsiäistä viettään. Lumet ovat lähteneet kokonaan ja pääsiäis viikonlopuksi on luvattu 17 astetta lämmintä, joten taitaa talvivaatteet poistua varastoon ja shortseja katsomaan. Toivottavasti ei tapahdu sitä klassista virhettä, että paleltuisi heti ensi lämpimillä ilmoilla ja sairastuisi.

2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

No, nyt sitten Pasi-isäkin pääsee huvipuistoja kiertään, kun lapsena ne jäi vähemmälle, olihan kesällä "parempaa" tekemistä (merimatkat), vai mitäs tuumit?

PaKo kirjoitti...

Merimatkoja en vaihtaisi pois, oli ne vaan niin hienoja. ja oltiinhan me kerran huvipuistossa, vaikkakin en päässyt laitteisiin, kun oli kuumetta. Tästä opin, ettei aurinkoa kannata tuijottaa.