lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pääsiäsmenu

Kun kotona oltiin niin ajateltiin panostaa ruokiin. Hanna toimi keittiömestarina ja loihti kaikenlaista hyvää. 
Pitkäperjantai alkoi hyvin nukutun yön jälkeen loistavilla voisarvilla ja Cappucinolla sekä kiisseli-mysli herkulla.

Rairuohoja on sitten kylvetty reilusti ja mukavasti ne tuo pääsiäistä meidän kotiin, kun ulkona on niin keväistä, että normaalisti sitä hiihdellään ja kelkkaillaan, mutta nyt olisi parempaa lähinnä haravointi ja grillaus.

Tässähän blogissa olisi aihetta jo johonkin oikein ruokablogiinkin, mutta jos joku nää pongaa niin kerrotaan lisää jos kiinnostaa.

Voisarvia-munakokkelilla

Karitsan ulkofilettä punaviini-kahvi-kastikeella, olipas muuten hyvää.

Karitsan filettä

Pasha valumassa

Mämmiä vanilja kastikkeen kanssa

Seuraavaksi on vuorossa selkään taputettua sääskeä, ei olisi uskonut, että tähän aikaan vuodesta näkee jo ensimmäisen sääsken, ihan outoa, no syy lienee nopeasti lämmenneet ilmat.

 Selkään taputeltu sääski

Ajateltiin, ettei Aapo tykkää mämmistä ja yllätys oli suuri, kun eka lusikan jälkeen olisi kiskonut kahdella kädellä sitä naamaan. Lisää piti saada ja sitten otettiinkin isompi lusikka, ettei tarvi niin kovasti kauhoa.

Mämmi maistuu

Seuraavan aamun listalta löyty, sitten pekonia, pirtelöä ja mämmiä.

Pekoni-leipä

Aapo on kovasti pitänyt koirista ja aina niistä innostuu, kun sellainen tulee vastaan, nyt oiva tilaisuus nähdä satoja koiria samassa hallissa, niin niitähän sitten mentiin katsomaan, saatiin naapurilta liputkin, joten sinne siis.
Olipas vanhemmillekin yllätys, että siellähän sitä altistuu koirankarvalle ja jos vähänkin on allergia oireita niin siellä ne tulee esiin. Ei sitten kovin kauaa voinut siellä viettää aikaa, eikä muutenkaan sisähallissa, tällaisella kelillä. Pilvetön taivas ja lämmin keli.

 Aapo valiokoiria katsomassa.

Keväthän on parsan aikaa parhaimmillaan, joten tankoparsaa ja kanaa grillattuna illalliseksi.


Pashakin oli valunut, joten sitä jälkkäriksi. Siitäkin Aapo piti. Onneksi se "loppui", että riittää vielä huomisellekin.
Pashaa, karkeilla.

Hanna on kutonut jonkin aikaa jotakin ja tänään se valmistui, eli ideana oli huovuttaa Aapon pehmoleluille oma "kori", ja siinähän se sitten on. Aika ovelaa toi huovuttaminen, kun pesukoneessa se valmistuu, eipä sitä insinöörikään kaikkea ole tiennyt. Näyttävän näköinen korihan se onkin.

Huovutettu pehmolelu-kori

Nyt on taas päivä jo kääntynyt iltaan, joten onkin aika lähteä leppuutttaan silmiä.

Huomenna on taas uusi päivä, jolloin Mamulle lähdetään jatkaamaan lampaan syömistä ja muita herkkuja, kuulemma koivumahlaakin on tarjolla. Sitä ennen on kuitenkin käytävä pyöräileen, että kaikki herkut mahtuu masuun. Kindereitäkin on tullut pari jo syötyä.

Eikun ensi kertaan.

4 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Ajattelin laittaa kommentin, kun tossa söin just valkosipulilla ja rosmariinilla maustettua karitsan paistia ja voin kehua, että hyvää oli. Jälkkäriksi mämmiä, mutta vain sellanen viilipurkin kokonen purkki ja sekin maistui hyvälle. Mutta kaiken voitti kuitenkin kuivaliha jota vuoleskelin auringon paisteessa saaren kupeessa...

PaKo kirjoitti...

Mamun menukin oli aivan loistava, Hyvin haudutettua lammasta uunissa.
Tänään vielä mämmin rippeet pojan kera naamaan ja pashan rippeet vielä odottaa.

sasa kirjoitti...

Mekin saatiin lammasta pöytään :). Ja käytiin harvinaisesti kaupassa, ihan viime tipassa ennen kuin se menee kiinni. Sitä ei nimittäin tapahdu kovin usein. Pääsiäis sunnuntaina kauppa sulki ovensa jo klo 17. Mutta teillä näyttää olevan ollut hyvä menuu koko pyhien ajan ja Hanna on saanut aikaiseksi hienon korin.

PaKo kirjoitti...

joo, kyllä oli hyvät ruuat ja ajankanssa niitä tehtiin, kun aikaa kerrankin oli.
Huovutettu kori on pehmoleluille loistava.