maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappu

Nyt jo meidän perinteeksi tullut vappu (2krt) vietetty Turussa Aapon kummien luona. Matkaan lähdettiin perjantaina hyvissä ajoin iltapäivällä. Forssan kautta mentiin, kun Aapo ei viihdy autossa moottoritie nopeuksissa vaan mielummin kattelee leppoisassa vauhdissa maisemia. Nyt on alkanut koirat ja mopot kiinnostaa, ja niistä riittää juttua joka käänteeseen, jos mieli on apeana niin kun muistaa koiran tai mopon mainita jo alkaa mieli virkistyä. 

Aapo myös on oppinut lakaisemaan pihaa ja kastelemaan kukkia. Hommattiin jopa oma kastelukannukin niin lähtiessä vielä kerkesi etupihan kukat "kastella", taitaa olla kannussa enempi kiviä kuin vettä.

Kukkien kastelua.

Hanna äiti oli tehnyt simaa, ja oikein hienot etiketitkin oli jostakin löytänyt. No googlestahan ne löytyy. Sima oli Pirkko-mummun ohjeella tehty ja hyvää oli, sitä sitten Turkuun kannettiin pari pulloa ja harmiksi ei otettu enempää, kun sielläkin oli janoisia asukkeja.

Simat valmistui hyvissä ajoin.

Aapo se viihtyy pulkassa vaikka lumetkin on lähtenyt, Turussa tarkemmin Räntämäessä vietettiin Vappua ja pihalla grillailtiin ja leikittiin.

Pulkkailemassa

Räntämäessäkö oltiin niin sitähän sitten lauantaina saatiin ihan oikeastikin. Just kerettiin kahvit juoda terassilla, kun jo taivaan täydeltä räntää/rakeita alkoi satamaan.

Räntää ihmettelemässä

Oli kyllä tosi vappumainen keli, välillä paistoi ja välillä satoi. Haliksen koskella käytiin katsomassa kalaportaita ja veden solinaa, muutama kivikin heitettiin koskeen. On ne pikkuisella vielä pienet tarpeet, no askelkerrallaan eteenpäin mennään.

Haliksen koskella.

Vappu-ajelut tuli taas tehtyä bussilla ja siitähän ilosta ei edes tarvinnut kuin yhden maksaa, koska on niin mukavasti Turussa, että rattaiden työntäjäkin pääsee ilmaiseksi. Toinen hyvä asia oli, että jos kahden tunnin aikana maksava asiakas tekee reissun kaupunkiin ja takas niin sama lippu käy takas tulo matkallakin, aika mukava sekin. Tosiaan kannustavaa bussimatkailua Turussa. Ottasivat oppia myös muutkin kaupungit.

Bussilla mennen tullen.

Vapputorilla oli sitten palloja vaikka minkälaisia ja Eero-poika sai Hevisaurus pallon ja Aapo oli tyytyväinen sen katteluun, viime vuonna ostettiin motskari pallo Aapollekin, joka sitten karkasi tunnin jälkeen taivaan tuuliin ja todettiin, että ostetaan vasta sitten kun Aapo sitä ite kaipaa. Eli nyt ei tullut vanhemmillekaan harmia pallon ostosta eikä sen mahdollisesta karkaamisesta.

Vappuhumussa.

Kotimatkalla sitten oli vielä muutama tosi äkänen raekuuro ja ukostikin, mutta hyvin Aapo jaksoi kokomatkan kotia istua ja torkutella autossa.

Viikonlopun aikana oli jäät lähteneet järvestä Lahdessa, joten Teemu Hiltunen saatiin heti maanantaina vapun jälkeen laskea veteen, siinähän sitä oli ihmeteltävää, kun iso Nosturi auto tuli Teemun laskemaan.
Nyt voisi sanoa, että kohta se kesäkin on täällä. On vaan luvannut vielä tän viikon vain noin 8 astettaa, että taitaa järvelläkin olla aika viileetä. Vielä ei Aapo päässyt aloittamaan veneilykautta, mutta eiköhän se kohta tule.

Veneen laskussa


Tossa  vielä kuva Aapon kiikkumisesta, ja sitähän Turussa tehtiin oikein urakalla, ja vielä samalla hoettiin "kiik kaa", oli kyllä mukava kiipeillä kiikkuun ja takas.

Kiikkumassa

Hyvää alkavaa toukokuuta kaikille

5 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

"Räntää ihmettelemässä" kuvassa Aapo muistuttaa ihan pikku-Pasia...saman värinen villatakki tai pusero päällä, niinku ilmetty isänsä pienenä. Täällä maistui tippaleivät samalla reseptillä tehdyn siman kanssa. Oulussa pääsee myös bussissa ilmaseksi vaunut tai rattaat ja niiden kuljettaja, mutta en tiedä pääseekö koko perhe.

PaKo kirjoitti...

Joo, jäi tippaleivät syömättä tänä vappuna, eikä viittinyt jäisiä munkkejakaan syödä. No ensi vappuna sitten pitää tippaleipiäkin tehdä.

Siis ei Turussakaan kokoperhe päässyt bussissa ilmaiseksi vaan, kuten Oulussakin, eli rattaat ja lapsi liputta.

Pirkko kirjoitti...

Oulussa vaunujen tai rattaiden kanssa ei tarvi muuta, kun astua bussiin ja matka jatkuu, eli ei tarvi mitään lippuja värkkäillä.

PaKo kirjoitti...

No ei tarvinnut Turussakaan.

Pirkko kirjoitti...

Sanaa "liputta" en hokassu.