sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Potkupyörä

Viikolla oli oikein linja-autolla lähdetty retkeilemään muiden pienokaisten kanssa Upilaan, jossa oli kaikeinlaista katseltavaa ja Aapo se viihtyi kuulemma todella mainiosti lasten-kottikärryjen kanssa.

Kottikärryttelyä.

Kevät on tullut ja kevätjuhlatkin oli muskarissa ajankohtaiset, oli todella kesäinen kelikin ja lämmin meinasi juhlasalissa olla. kuvathan ei oikein siellä onnistu, kun on pitkä matka lavalle ja kuvaajana minä itte.

Juhlat vietetty

Uimahallin lähellä olevalta leikkarilta löytyy vieteri-mopo, siinähän on hyvä harjoitella ei ainakaan kaadu jos pitää kiinni.

Vieteri mopoilemassa.

Aiheenahan oli Potkupyörä ja sitähän me ei osattu edes kuvitella, että voisi rompetorilla meille sellainen voisi löytyä. Minissä istui vanha setä, huvitti hieman ja kuvahan siitä piti ottaa.

Rompetorilla kierreltiin pöytiä ristiin rastiin ja monenlaista rompetta todellakin siellä oli. Seuraavassa kuvassa Aapo pääsi testaamaan "Mopoa", joka ei kylläkään lähtenyt mukaan.  Löydettiin sitten sellainen puinen sopivan siisti ja ihan sellainen, mikä ajateltiin muutenkin kohta puolin ostaa. Itse myös mietin sellaista muovista linkki lopussa, missä olisi käsijarrukin, mutta kun toi puinen nähtiin niin se haluttiin. No ongelmaksihan tuli käteinen, kun sitä ei ollut niin pyörä jäi sinne.

Lähdettiin tyhjin käsin kotiin, mutta kuitenkin saatiin kysyttyä, että päästäänkö vielä samoilla lipuilla takas jos halutaan, ja sehän passasi järjestäjille.



 Mopoa testaamassa

Hanna ja Aapo lähtivät partio paraatiin niin minä lähdin mopoileen ja ajattelin, että käympä kattomassa josko se pyörä olisi vielä siellä rompetorilla myytävänä ja yllätys oli suuri, kun sen siellä vielä näin. No mopolla, kun olin lähtenyt, niin sillähän se piti tuoda kotiin, sen verran olin varautunut, että oli sidontaliinaa mukana, että jotenkin sen sinne "tarakalle" saisin sidottua. Ei viittinyt motarin kautta kurvata, mutta perille potkupyörä pääsi yhtenä kappaleena.
Ensimatka takana.

Partio paraatia en nähnyt, kun ei viittinyt pyörän kanssa mopoilla ylimääräistä, joten se vietiin ekaksi kotia ja sitten vasta katsomaan mitä torilla tapahtuu, 2200 partiolaista oli sulloutunut "iltanuotion" ääreen telttaan, Aapokin siellä kävi piipahtamassa.
 Partio lippuja.

Kun en telttaan päässyt mukaan, niin kävin katsomassa satamassa meidän uutta Pv-2 luokan pelastus alusta.


Penkki on vielä pyörästä laskematta, mutta kunhan pyörän omistaja saapuu niin tehdään modaukset kuntoon. Pari senttiä vielä tarvii kasvaa, että pienempäänkin asentoon laitettuna, yltää Aapo itse ajamaan.

Potkupyörä

Hieman piti tukea penkistä, että Aapo pääsi testaamaan potkupyörää. Videolta voi sitten katsoa, miten hyvin Aapon ensi tyypit meni.

Videolla Aapon ensi kerrasta potkupyörän päällä.
On oppinut ainakin hyvin sanomaan brum brum.



Historiaa potkupyörästä:

Wikipediassa potkupyörästä

Tässä olisi ollut nykyaikainen versio, mutta katsotaan miten puinen versio kestää.
Firstbike

Ei kommentteja: