maanantai 5. joulukuuta 2011

Tuplajuhlat

Näin niistä juhlista on jo kaksi viikkoa, ja todellakin oli juhlat onnistuneita. Yllätys numerokin säilyi ihan melkein yli odotusten yllätyksenä.
Aiheenahan yleisölle oli, että 3.12 pidetään Mamulassa ristiäiset. ja niinhän ne olikin, mutta ennen ristiäisten aloitusta, pidettiin pienimuotoiset vihkimiset.


Kutsu ristiäisiin

Juhlien järjestelyt oli jo hyvissä ajoin aloitettu, ja Aapo ja Mymmeli kerkesivät poseeraamaan kaiken valmistelujen lomassa. Torstaina oli Mymmelin 4 viikkois päivä, vaikkakin vasta lauantaina ristiäisissä on tyttö kuukauden vanha.

Mymmeli 4 viikkoa (palikat kertoo sen)

Joulukuussa kun ollaan niin vanhemmat olivat veikkauksen joulukalenterit itselleen ostaneet, mutta Aapo oli saanut muutaman kalenteri, jos jostakin, eli kaikenkaikkiaan 6 kuvakalenteria oli Aapolla avattavana, kun Mymmeli ei vielä oikein kalentereista perustu.

kova urakka avata kalenterit

Perjantaina Pirkko-mummi oli ottanut junan ja perjantaina tuli Lahteen katsomaan meidän perhettä ja valmistautumaan ristiäisiin. Mymmeli viihtyi hyvin sylissä.

Pirkko-mummi

Sitten koitti se päivä, jota muistellaan niin myös Liinun nimenanto tilaisuutena, kuin myös meidän yhteisenä hääpäivänä. Mymmeli valmistautuneena ristiäisten viettoon.

 Äiti ja Mymmeli

 Aapo oli reippaana koko tilaisuuden ajan ja viihtyi milloin kenenkin kanssa leikkien.

Aapo seuraa tilanteen kehittymistä

Ensin hoidettiin vihkiminen ja vihkisormuskin löytyi sopivasti povitaskusta. Ja sormus saatiin hyvin sopimaan sormeen.
Vieraina oli vanhemmat ja isovanhemmat, jotka vain kynnelle kykenivät ja tietysti kummit, Esteri-mummi Oulusta pääsi Skypen välityksellä myös mukaan tuplajuhliin (kuten kuvasta voi huomata).

 Sormuksen laittaminen

Lauleskelua

Sitten itse kastetilaisuuteen, Johanna toimi sylikummina. Hieman mymmeli itkeskeli, mutta muuten meni ristiäiset todella hienosti. Aapo pääsi kuivaamaan Mymmelin pään.

Nimeksi annettiin Liinu Esteri Komulainen.


Kastaminen

Koko perhe Komulainen


Hanna oli pistänyt parastaan ja leipominen miehensä mieliksi Kalakakunkin. Tietty sydämen muotoinen kakku oli myös ristiäisten sekä häiden kunniaksi todella onnistunut.
 
katkarapukakku

 Hääkakku

Kakun leikkauskin onnistui hyvin.
Kakun leikkausta


Sormukset

Liinun kummeina toimii Make ja Anne sekä Johanna.
Kummit

Kasteveden heittoa

Koitettiin ottaa jotain hääkuvan tapaista ja toi Amsterdamin tausta taisi toimia ihan hyvin taustana, joten se on siinä.
Hääkuva

Kiitoksia kaikille osallistujille juhliin ja kyllä näitä on mukava mietiskellä sitten vanhempana. Liinu sai nimen ja me saimme toisemme. Hanna oli meinannut, että ristiäiset vietetään samana päivänä, kuin Aapon synttärit, mutta ajatus olisi ollut huono hääpäivän muistamiseen ja eritoten viettämiseen. nyt meillä on oma päivä sille, ja Aapolla on oma päivä synttäreille.

Olimme tosiaankin jo nimi Liinulle päätetty hyvissä ajoin ja tällä kertaa se oli todella helppoa, kun Aapo odottaessamme, olimme sitä nimeä mietitty. Olimme myös Liinulle rekkaritkin tilattu, että saatiin sitten heti ne käyttöön.

Aapo ja Liinu rekkareineen

Aapo ja Liinu, ei ole tämäkään blogi enään Aapon, eli pitääpä vaihtaa otsikon kuva vähän toisenlaiseksi.
Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin. Kohtahan se joulukin on joten varmaan sitä Joulupuuron syöntiin on alettava, kunhan se Mamu vain sieltä ennättää. Ja Aapollekin on tonttu jotain kuusen alle tuonut, joten niitäkin varmaan pitää kohta avata.

4 kommenttia:

m kirjoitti...

meleko juhulallista! ja valissa viela veden heitto niin sillon on juhlat kohillaan. voiko tilata jo kesaksi valmiiksi tommosen vadelmakakun niin paasee tunnelmiin mukaan? ;)

PaKo kirjoitti...

Samanlaista vadelmakakkua en lupaa tehdä, koska hopealusikat meinas mennä poikki, kun oli pohja sen verran kova. no tulipahan sekin syötyä.

Pirkko kirjoitti...

Niin, se aika kuluu. Juhlista tuli jo kuukausi täyteen ja Liinukin täytti 2kk. Onnittelut! toivoopi Pirkko-mummi

PaKo kirjoitti...

Liinu kiittää onnitteluista ja tosiaan kuukausi oltu naimisissa :)