lauantai 26. marraskuuta 2011

Muumi-teema, Aapo 2v

Joulu on kuukauden päästä ja valmisteluthan on hyvä aloittaa hyvissä ajoin. Samalla on tulossa Aapon synttärit, joten niihinkin sitten kaikenlaista pitää leipoa ja hyvähän se on pitää joulun alla piparkakku talkoot. Aapo oli ensimmäistä kertaa todella mukana leipomis hommissa ja taisi se saada yhden kuusen tehtyä, mutta sitten kun oli luvattu pikkupala piparkakkua maistaa taisi sekin kuusi mennä parempiin suihin. 
Saatiin myös idea, että tehdään Muumi-piparkakkutalo, joten siihenhän tarvittiin hieman paperia ja kynää, että pystyi suunnitelemaan talon seinät ja katot.

Piparkakku talkoot

"Mymmeliltä" puuttui tonttulakki ja kun Hanna puhui, että lasten tonttulakin ovat kalliita, niin päätin koittaa taas ompelutaitoja. Aapon tonttulakista otin muodot ja "mymmelin" lakista mitat, ja eikun kangasta ostamaan. Sitten kulkusetkin piti hankkia. Ompelukoneessa on omat haasteet, mutta kyllä se lakki sieltä syntyi ja voidaan pitää jouluna kokoporukka sopivia lakkeja päässä.

Ompelukone surisee ja lapsi murisee

Mymmelille hedelmiä Siilinjärveltä

Muumitalon osia menossa paistoon

 Kasausta, sokeri toimii ja polttaa

Mymmeli sieltä kurkkii ja Aapo ottaa maistiaisia

 Muumitalo valmistui ja kyllä on hieno.

Sitten on synttäreiden vuoro, Aapolle laulettiiin ja parit paketit sängyssä avattiin. Sitten siirrettiin muita avaamaan aamiaispöytään.


Muumiteema jatkui ja Muumikakkukin leivottiin.
 Muumikakku

Synttärit pidettiin ja olihan meillä vilskettä. Neljä nuorta tenavaa piti vauhtia yllä ja kaikilla oli mukavaa.

Kortit ja lahjat esillä, mitkä olivat tulleet synttäripäivään mennessä.

Seuraavana päivänä sitten vielä Aapon Turun kummien kanssa käytiin ulkoilemassa ja voidaan katsella myöhemmin, ettei sitä lunta marraskuun lopussa kovin paljoa ole. Sorsatkin olivat vielä kovasti odottamassa leipä palaa perhepuistossa.
Sorsia syöttämässä

Tähän mennessä on jo muitakin juttuja tapahtunut, nimi annettu "mymmelille" ja muutakin mukavaa meidän perheelle, mutta niistä tuonnempana..

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kylläpä hienon Muumi-talon väsäsit.

m kirjoitti...

Ape meleko silimat ristissa aamutuimaan

PaKo kirjoitti...

Anna: Olen kyllä tosi tyytyväinen Muumi-taloon, onnistui kyllä hyvin.

Mikko: Joo, taitaa olla vielä pikkasen unihiekkaa silmissä.