sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Viikko ukkien kanssa

Remontin keskellä asuttaessa, sitä mielellään lähtee lomaileen muualle, joten nytkin kun Aapolla ja äitillä oli mahdollisuus niin Jyväskylän suuntaan sitä sitten lähdettiin. Linja-autossa on tunnelmaa, joten sehän piti kokea ja Tiistai aamuna, kun Pasi lähti töihin niin retkeläiset pääsivät asemalle kimpsuinensa ja kampsuinensa. Matka Jyväskylään bussilla kulki Päijänteen länsipuolta ja jo kolmen tunnin matkan jälkeen perille Ukkilaan pääsivät. Laajavuoren kupeeseen sitten lomailemaan.

Linja-autossa on tunnelmaa

Perillä Harri-ukki otti avo sylin vastaan lapsensa ja lapsen lapsen eli Aapon. Heillä olemme pari kertaa Aapon kanssa jo käyty, mutta aina pikaisesti, kun jostakin päin pohjoista olemme tulleet ja kotimatkalla olleet. Nyt Aapo pääsi oikein ajan kanssa tutustumaan Ukin asuinpaikkaan. Ihmeteltävää riitti.


Lehmän kello

Eka päivänä pääsi pihalla harjoittelemaan ukin kanssa kiikkumista, vielä on hieman pieni siihen, mutta päivä päivältä se vaan vankistuu.


Kiikkumista

Ohjelmassa oli myös hiekkarannalle tutustumista ja makkaranpaistoa. Kyllä kesällä kelpaa olla ulkona ja varsinkin rannalla. Saatto siinä hieman hiekkaa suuhunkin mennä, mutta onneksi ei kilokaupalla.


Hiekkarannalla

Viikko vierahti Jyväskylässä ja sitten oli jo aika matkata takaisin kotiin. Uusi kokemus odotti taas ja Oulun ukki oli tullut Asunto-autolla Aapoa katsomaan ja Aapo pääsi vielä askare-autolla Jyväskylästä Lahteen, matkalla kuitenkin yllätti vielä nälkä, joten Vääksyn kanavallahan oli mukava käydä syömässä ja katsella Kanavan toimintaa.


Vääksynkanavalla


Askare-auto, myös vuokrattavissa (northcaravan.com)


Kotona Ukin sylissä farkkuhaalarit päällä.


Isäklubi oli sopinut viettää kesäpäivän perjantaina, joten pientä grillausta ja saunomista oli tiedossa. Grilli oli iso ja niin oli grillattavan määräkin, no onneksi ei jäänyt nälkä. Isäntä oli lämmittänyt paljunkin, jossa sitten oli sääskien kanssa hyvä kylveskellä. No vesisade ei kylpijöitä haitannut, mutta sääskiä sade haittasi.


Isäklubilaisia kylpytynnyrissä

Kesällä on kaikenlaisia tapahtumia, joten firma oli järjestänyt retkeilyä Repoveden kansallispuistoon. Riippusiltakin siellä oli ja hienot maisemat sekä paljon pitkospuita sekä portaitakin. Matkaa Lahdesta noin 100 kilsaa paikanpäälle.



Riippusillalta

Toinen kuva on hieman erikoinen, huomaako kukaan minkä takia?


Maisemaa Repovedeltä


Sitten vähän toisenlaisen harrastuksen pariin, eli DH:n. Downhill eli alamäkipyöräilyyn. Sitä voi harrastaa Messilässä. Työpaikan porukan kanssa oli kesäpäivän ohjelmanumerona, että hissillä ylös ja pyörällä alas.


Varusteet päällä valmiina rinteeseen

Suomen mestari tason jätkät olivat näyttämässä ja opastamassa toimintaan, tosiaan hiihtohissillä rinnettä ylös ja sitten täysjousto pyörillä ja varusteet päällä rinnettä alas.


Hiihtohissiin menossa

Hissi kyllä oli aika mukava tapa kiivetä mäkeä ylös, kun piti vain istua kyydissä.
Rinteissä vaativuustasoja oli monenlaisia ja tosiaan yhtäpätkää käytiin kurkkaamassa, mutta ei tarvinnut sinne mennä, koska siellä oli sellaisia melonin kokoisia kiviä aika kasa, ei olisi hyvä heilunut jos sinne olisi mennyt kokeileen. Kuulemma vielä vakuutuksiakin saa tollaiseen mukavaan lajiin, kuten pyöräily.

Sitten tämän blogin lopuksi Tapion päivä toivotukset Tapioille. Vaikka ne olikin jo pari päivää sitten.


Toisen nimen kaimat kuvassa

Näyttäs olevan kohta tuhat kävijääkin käynyt ihmeettelemässä Aapon ja meidän perheen kuulumisia. Kuva arvoituksen vastaus: Kuva oli ylösalaisin.

Ei kommentteja: