perjantai 25. kesäkuuta 2010

Juhannus meni jo!

Juhannushan on vain kerran vuodessa, joten sitähän aina odotetaan. Nyt ei ollut ollenkaan kiire mihinkään heti, kun töistä pääsin. Voitiin ihan rauhassa oleskella kotona ja käydä Aapon kanssa kaupassa ostamassa maitoa ja viedä tyhjiä pulloja. Perjantai aamuna sitten oli tarkoitus ostaa isommat ruokatarpeet juhannuksen viettoon Kalkkisiin. Siskoni oli tulossa San Diegosta poikien kanssa Suomeen kesäksi, joten heitä odoteltiin puolen päivän aikaan saapuvaksi Lahteen. Ensiksi heidän oli kuitenkin käytävä katsomassa Hämähäkkiä Helsingissä. Mikon veljellä Markolla on sellainen Tarantella, että sitä kannattaa käydäkin katsomassa. No kun Aapon serkut saapuivat niin heillähän oli univelkaa (jetlag) aikalailla, joten kahdella autolla suuntasimme Kalkkisten kanavalle Järvipelastajien mökille katsomaan päivystäjiä ja mihinkä siellä sitten sovittaisiin majoittumaan. Matkalaiset nukkuivat matkan tyytyväisenä ja maisemat jäivät Pulkkilanharjulta näkemättä. No takas tullessa sitten uusi yritys.


Kihlajaisreissun aikana oltiin istutettu kukkasia talon etupihalla. Ja näyttihän ne viihtyvän siellä edelleenkin.



Kurjenmiekka (vai mikä lie)


Pojathan ei armeijasta tiedä vielä mitään, mutta hyvät rimpuilutelineet intti sängyistä saivat.

Rimpuilua sääskien kanssa


Kelit tosiaan alkoivat sateisesti, mutta aurinko paistoi ihan yhtälailla tai ehkä hieman paremminkin. Aku kävi pikkusen veneileen. (kylläkin ilman moottoria ja köyden päässä).

Moottoriveneilyä.


Päivystäjät viihtyivät aikansa myös Kalkkisissa, jolloin Akukin pääsi pikkumatkalle laiturista seuraavalle laiturille.


Teemun ohjailua (kylmä harjoittelua)


Oltiin ostettu ruuaksi lohta, makkaraa ja rosvopaistia. joten lauantai aamuna sitten kuopan tekoon ja tulet siihen, ohjeessa oli että kahdeksan tuntia on varattava aikaa, että saa paistin valmiiksi.
Ensin neljä tuntia poltettiin nuotiota, että saatiin pohja lämpimäksi ja siinä ajassahan tulikin jo nälkä, joten makkarathan siinä oli hyvä grillata. Aku ja Eetu olivat kovasti auttamassa nuotion häsäämisessä, ja siinähän se aika meni mukavasti. Etsittiin kaikenlaista roska puuta ympäristöstä ja poltettiin niitä.

Makkaranpaistoa


Siinä on rosvopaisti menossa kuoppaan ja sitten vain lisää pökköä pesään ja toiset neljätuntia paisteltiin paistia. Vettäkin tuli välillä aika mukavasti ja meinasi nuotio sammua, mutta onneksi ei.

Rosvopaisti menossa uuniin.


Juhannuskokko. (rosvopaisti siellä)


Siinä samalla rosvopaisti kyti "uunissa" niin oli hyvä aika käydä katsomassa onko kaloilla nälkä. No muutama särki saatiinkin ihan koukkuun, mutta yksi vain nousi ylös asti. No alamittainen oli niin päästettiin menemään.

Kalakaverit


Iltakerkesi jo tulla, mutta hyvinhän sitä kesällä ulkona tarkenee syödä. Taustalla näkyy tanssilava. Aku (the DJ) soitteli meille radiosta hyvää musaa ja tanssittiin lavalla.

Lauantai illan ruokahetki.


Sunnuntaina sitten oli Aapon vuoro koittaa onnea kalastukseen, mutta taisi vielä vonkoleet olla liian nokkelia Aapolaiselle. Kummi-tädin sylissä oli turvallista koittaa virveliä.

Aapo ja Kummi-täti Sanna


Serkukset sitten paistatteli vielä päivää ennenkuin oli suunnattava takaisin Lahteen ja alkaa muuttamaan. Kotimatkalla jäätelöt jäivät vielä tässä vaiheessa kauppaan, kun Aapolla oli päikkäri aika ja oli parempi ilman pysähdyksiä ajella Lahteen uuteen asuntoon tyhjentämään eka kuorma ja hakemaan kaikki tarpeelliset ensimmäisen yön viettoon.


Juhannus meni jälleen ja olihan se tosi onnistunut, kun Aapon serkukset saivat viettää yhteistä aikaa yhdessä. Missähän sitä ensi vuonna viipotetaan.

Ei kommentteja: