keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Muutto Saksalaan

Juhannus oli vietetty ja sunnuntaina aloimme kahdella henkilöautolla muuttamaan tarpeelliset tavarat Saksalaan. Tarkoituksena oli päästä sinne nukkumaan heti, ettei enää tarvinnut hupputaloon mennä, missä työmiehet aloittavat seitsemältä piikkaamaan seinää.


Tässä on "omalta" leikkipuistolta perhekuva. Hiekkalaatikko, keinu ja liukumäki löytyy, eli Aapolle aika hyvä setti touhuta, työkavereilta pitäisi sitten saada käytöstä poistettuja leluja, joita Aapolle on vähän niinku luvattu jo.


Perhepotretti uudella talolla.

Asuntona on luhtitalon-alakerta, joten ne mitä oltiin mietittynä uudesta talosta niin ovat toteutumassa, eli Sauna, terassi, omapiha, ja kunnon kokoinen keittiö.


Muuttopäivä oli aika lämmin, mutta kun oli kunnon muuttomiehet apuna niin homma sujui jouhevasti. Aamulla kivistönmäen Nesteeltä käytiin hakemassa paku ja 30kpl muuttolaatikoita joilla sitten tavarat hoituivat mukavasti uuteen osoitteeseen. Samalla pakulla sitten kaupoista samaan hintaan haettiin pesukone ja keittiön kalusteet, kun edelliset eivät olleet uuteen kotiin soveliaita. Matkaa uuden ja vanhan talon välillä oli vain 2 kilometriä. Tavarat saatiin purettua sopivasti iltaan mennessä muuttolaatikoista ja niiden päällä oli hyvä vielä istuakin niin syötiin sitten niiden päällä. Sit pakun luovutus ja kämpän ihmettelyä hetken verran ja nukkumaan.

Muuttolaatikot penkkeinä


Aapo se halusi heti kokeilemaan uusia leikkipaikkoja ja kiikussa oli turvallista oleskella.

Kiikkumassa


Ilmat olivat tosiaan lämmenneet muuton jälkeen, joten aika oli otollinen käydä vilvoittelemassa varpaita Mukkulanrannassa. Aapo on alkanut tosiaan tykätä vedessä tolskaamisesta.



Uimarannalla.


Kun ilmat olivat lämpimät niin saunassa oli vieläkin lämpimämpi, mutta kun oma sauna oli niin pitihän se heti testata. Ensimmäiset löylyt otettiin kastelukannun avulla. Kuitenkin saunaan kuuluu kiulu ja kauha (miksihän), joten oli sinne sellaiset saatava. Anttilasta löytyi aika mallikkaan näköinen setti, ja sellaiset sitten hankittiin. Aika rento meininki, kun on rento merkkiset.

Rentoilua.


Tämä menee varmaan samaan piikkiin, että jos on terassi niin on myös grilli ja sellainen oli sitten myös listalla. Kaasua kehiin kun grillaillaan ja kesällähän se on aivan loistava tapa tehdä ruokaa.

Barbec grilli (toimii)


Mansikka-aika oli käsillä ja Aapokin lähti keräämään talveksi mansikoita pakkaseen Koivistoisen tilalta mentiin hakemaan ja kyllähän niitä sitten tulikin. 7kg yhteensä, ja lisää voisi vieläkin hankkia, että saisi hilloakin tehtyä talveksi, en ne vaan niin hyviä puuroon talven harmaina ja kylminä aamuina, no nyt kuitenkin nautitaan kesästä.

Mansikka maisemat


Aapon kummi-setä Mikko tuli Suomeen ja Aapon serkku-pojat tulivat uudestaan Lahteen, jolloin oli kelit taas astetta lämpimämmät. Nyt mittarissa oli se 35 astetta. Uintia joka väliin ja vähän laiturin asennusta Akun kanssa, ja mukavaa kässäilyä ulkoilmassa.

Pyyhkeet sopusoinnussa


Aapokin innostui tulemaan uimaan, vaikka ei uikkarit tällä kertaa olleetkaan mukana, no kestovaipat olivat hyvät uikkarin korvikkeet.
pulausta rantavedessä



Kun San Diegon vieraat olivat lähteneet niin oli SanFranciscon vieraiden aika tulla piipahtaan. Aapo sai mahtavan värisen potkarin tuliaisiksi. Vieraiden kanssa käytiin pienimuotoinen veneily reissu Teemu Hiltusella (Lahdenjärvipelastajat) ja sitten oli aika testata uusia terassi kalusteita.


Ilta meni aivan loistavasti syöden Lohta ja italialaisia herkkuja jälkiruuaksi ja alkupaloiksi. Pannacotta onnistui kaikkien mielestä loistavasti. Limoncelloa siihen vähän lisäksi niin mikäs sen illan voisi enään pilata. No vesisade, mutta ei sekään, kun vettä ei tullut kuin pari pisaraa. Illan aikana puhuttiin vähän sekaisin englantia ja suomea. Harmi, kun vieraat jatkavat matkaa eteenpäin, kun olisi niiden kanssa voinut hommailla pitempäänkin.


Terassikalusteiden avajaiset.

2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Vähän myöhässä toivotukset Onnea uuteen kotiin, mutta sanontahan kuuluu, että paremempi myöhään, kuin ei milloinkaan. t. Pirkko-mummi

PaKo kirjoitti...

Näinhän se menee, tervetuloa kylään, kun itsellesi passaa.