perjantai 23. heinäkuuta 2010

Perämerellä polskimassa

Isyysloma alkoi viimeinkin, joten suuntana oli taas Lappi. Aapon ukin (Harrin) synttäreille ei päästy viikkoa aikaisemmin, kun Aapolla oli vielä toipilas aikaa, joten nyt oli hyvä hetki pysähtyä viemään lahja hänelle. Jyväskylään ajettiin maanantaina töiden jälkeen ja normi kelihän se sielläkin oli. Iltasella käytiin kahdessa järvessä uimassa ja siinä välissä vielä ihmettelemässä Suurajojen reittiä. Laajavuoren laskettelurinteeseen oli vedetty asfaltti, mitä sitten Kimi ja muut kovat kuskit ajavat.

Pasi ja Aapo Laajavuoren rinteen alapäässä.

Yö viihdyttiin hyvin ja ilta tutkailtiin Harrin uutta miniläppäriä. Ymmärrettävästi sillä on ollut käyttöä, joten mukava hänenkin on nyt tutkailla Aapon elämää netistä käsin. Aamupalan jälkeen käytiin vielä Lutakossa kaveria moikkaamassa ennen kuin suunnattiin kohti Oulua.

Oulussa Pirkko-mummin luona käytiin pyörähtään ja koettiin kesän ehkä kovin rankkasade.

Merelle oli päästävä ja "Esteri" pakattiin eväistä ja vesiurheiluvehkeistä (snorkkeli ja virveli) ja aamusella matka kohti Hietakaria alkoi. Keli oli lämmin 32 astetta parhaimmillaan. Aapo pääsi ensimmäiselle merimatkalle ja ihmeissäänhän se oli. Ruorista mukavasti kuvastuu kipparin apurin kuva.

Aapo ruorin edessä.

Meri vesi oli niin lämmintä ja Aapokin pääsi testaamaan pelastusliivejä moneen otteeseen. Uimavaipat jäivät Lahteen, mutta hyvinhän sitä "uitiin" ilmankin.

"Pallokala".

Rantaan päästiin uimalla, mutta tavarat piti tuoda pikkuveneellä. No Aapokin kyllä sillä tuli. Pihviä paisteltiin alku nälkään ja lohi sai loimuttua rauhassa uuden nälän alkamista ajatellen. Hiekkaleikkejä tehtiin myös. Verkkoihin oli tullut muutama Ahven, joten ei turhareissu kalastukseen. Virvelillä ei mitään saanut.

"Esteri" ja romppeet.

Lohi tosiaan loimuttui mukavasti ajan kanssa ja mihinkäs lomalla on kiire. No kaverit olisivat olleet kylillä Intialaiseen menossa syömään, mutta ei tainnut tällaisella kelillä sisätiloihin tarvetta olla. Paremminkin mereen polskimaan aina välillä.

Lohi loimuttuu.

Reissulta illaksi kuitenkin päätettiin kotia tulla, jotta päästäisiin ajoissa lähtemään seuraavaan kohteeseen, joka oli Luosto ja missä olisi Suvi-serkun häät. Otettiin Aapon serkut takapenkille ja Haparandan kautta ajeltiin Kohti Luostoa. Pirkko-mummi, Mikko ja Sanna tulivat toisella autolla perästä. Rovaniemellä satuttiin sitten samaan aikaan, joten ruokakaupoille sitten yhdessä päädyttiin.

Vähän perinteeksi lapin reissulla on tullut ajeltua Hannan mummolan kautta, vaikka talo onkin ollut jo autiona vuosia, mutta kun on siinä "melkein" matkan varrella niin helppoahan siinä on käydä. Talo se on edelleen pystyssä. Sääskiä oli aivan hirveästi, joten ei siellä kauaa viittinyt tököttää.

Hannan mummola Torniossa.

Ei kommentteja: