torstai 4. maaliskuuta 2010

Kelkkailua "pyörätiellä"!

Ukki oli saatu ylipuhuttua päivittämään kelkka-asua, joten pitihän sitä sitten lähteä Ouluun testaamaan. Illalla oli vielä käytävä työ työhaastattelussa joten lähtö Seinäjoen kautta Ouluun tapahtui vasta aamusella. Isällä oli hieman flunssaa, mutta onneksi ei kuitenkaan kunto ollut heikko, joten päätettiin reissuun lähteä. Aapo ja äiti olivat matkaamassa isomummon luo ja isi sitten suuntasi Ouluun kelkkaileen. Maken kanssa oli suunniteltu monta vuotta että, kun joskus ne hommaa kelkan niin lähdetään ajamaan Kylmäluoman mökille.


Aapo portaissa.

Matka Iso-mummolaan meni hyvin, ja isälle tarjottiin Kinkkua ja karjalanpiirakoita, että jaksaa ajella Ouluun asti.


iso-mummo ja Aapo

Perjantaiaamuna startattiin kelkat ja suunnattiin Yli-Kiimingin kautta pudasjärvelle tankkaamaan ja syömään. Mukaan tarttui myös tuliainen Aapolle, kun kevät koittaa ja aurinkolaseja kaivataan kohta. Oikein punaiset vauhtilasit tuli ostettua. Kuvia myöhempänä blogissa.

Make ja minä aamulla!!

Lunta oli reiteillä aivan valtavasti ja niinkin hyvä tuuri sattui, että lanat olivat ajaneet ja ajoivat meille reittejä tasaiseksi.

Poroaita, ennen Pudasjärveä.

sportstracker linkki

Perille päästiin ilta myöhään ja sauna oli poikaa, kunhan saatiin muutamat reitit mökin pihalle ensin tehtyä ja kaivettua myös lunta kelkan alta ihan riittävästi.


Kaivuhommia

Järvella oli lunta paljon ja lumen alla oli vielä enemmän vettä, joten sekin oli haasta ns. retkikelkoille.

Aurinkoinen maisemakuva

Tuloksena 300 kilometriä ja ajoaika oli 09:00-19:00, siitä muutama tunti oli tankkausta ja eväiden syöntiä. Patikkoa näistä kilometreistä oli vain ehkä noin 20 kilsaa, joten jos koko matka olisi ollut huonoa reittiä niin olisi varmaan tullut muutama tunti lisää aikaa tohon.

Tuloksena oli reisulta, että uusi kypärä pitää hommata. Vanhaan kypärään kun kerta sopii pipokin väliin, eikä sitä edes huomannut, kun vasta kun otti kypärän päästä, että mistäsä pipo tuli..

Siinä kuvaa, "pyörätiestä" kelkkareitillä.

Ei kommentteja: