lauantai 10. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen menee


Aapo lähtökuopissa

Oli aika lähteä pääsiäisen viettoon ja Aapo oli munien keskellä jo kovasti matkalle lähdösä, kun iska tuli töistä kotiin kahden jälkeen. Suuntana oli Oulun kautta Taivalkoskelle Maken mökille munimaan.


Volvo ja peräkärry Oulussa

Oulussa ootti sitten Auton vaihto ja kärryn ja kelkan laitto auton perään. Perjantai aamuna tavarat vaihtoi autoa ja suunnattiin kärryineen (kaksi kappaletta) kohti Irnijärveä. Kaverit olivat jo menneet edellisenä iltana, joten kelkkakaverit olivat jo reitit testanneet.


Mökiltä sisältä Aapo ja Hanna

Mökillehän ei tullut vettä, mutta sähköt oli ja lämmintä piisasi, mutta vesi piti hakea järvestä ja kelkoillahan sitä sitten haettiin.


Make ja vedet


vedet ja kelkka

Aapo pesu tapahtui sitten EKA kertaa saunan löylyissä, kun siellä oli ainoastaan lämmintä vettä ja Aapokin sitten samalla pääsi löylyihin (alalauteelle) hikoilemaan.


Aapo ja vati

Lauantai aamulla oli sitten tarkoitus jätkien kanssa tehdä pitempi lenkki kelkoilla. Olihan niitä peäkärryillä haalittu neljä kappaletta mökille asti.
Nikellä oli veljen kelkka, jota myös hieman pääsi testaamaan. Oli muuten suht tuore kampe ja tehoakin "riittävästi" 800 kuutioinen pattihakkuri.


800R


Julma-Ölkky

Matkalla piti sitten käydä kikkailemassa Julma-Ölkyn maisemissa ja vettähän jäälläkin jonkin verran oli. Toinen mainittavan arvoinen paikka oli Venäjän raja josta ei viittinyt pitemmälle mennä. Rajalla oli selkeästi kyltit, että tästä eteenpäin ei kannata mennä.

Kokoreissu tallentui Sportstrackeriin, josta voi reitin katsoa linkistä
Linkki kelkkailu reitistä

Youtuben pätkä Julma-Ölkystä

Ei ole vielä hankittuna kypärä kameraa, joten toi pätkä on yhdellä kädellä ajettua ja vettä tosiaan oli jäällä aika mukavasti.

Raja ja Arai

Samaisella paikalla päästiin oikein kunnolla kaivuu hommiin, kun jos reitiltä poikkesi niin oli vaihtoehtona joko kaasuttelu tai kaivuu.


Kaivuu hommia.

Luntahan oli vielä noin metrin verran ja keli oli oikein hieno pääsiäisenä ajella kelkalla. Kulutus lukematkin omalla kelkalla jäivät 18litraan satasella, kun pari syöppöä veivät kympin enemmän. Loppureissulla rajavartioston kaverit vielä tsekkasivat poikien ajokunnon ja vesisadekin yllätti.
Olipas sen jälkeen mukava hieman rentoutua saunan lauteilla.


Näin Aapon ensimmäinen pääsiäinen meni, Hanna sai kuntoilla rattailla mökkimaisemissa sohjossa, kun lunta oli tiellä, mutta kun 5 astetta oli plussaa niin ei se lumi kovana pysynyt.

Oulun kautta sitten kotia kohti ja rairuohot olivat jo aika moiseksi kasvaneet.


Raeruohot

Ei kommentteja: