sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Talvikauden päättäjäiset (kevät kauden avajaiset)

Talvi on takana päin ja suunta kohti kesää on kovasti alkamassa. Talvikauden päättäjäiset vietettiin tänä vuonna Messilän Laason rinteessä pulkalla laskien. Aapo kylläkin oli tyytyväisenä katsojan roolissa. Vieläpä aurinkolasit silmillään, ettei kevät aurinko häikäise liikoja. Päättäjäisiin osallistui Aapon vanhemmat ja itse päällikkö myös. Ohjelmassa oli auringonottoa, pulkan testausta ja hampurilaisten syöntiä. Jäitä myös käytiin ihastelemassa beach:llä.

Viikkoon kuului uusia ihmeellisyyksiä, torstaina oli pari etuhammasta putkahtanut alas, joten niitä oli mukava tunnustella ja purulelua pureskella.
Aapo ja alahampaat

Perjantaina ennen miesten iltaa äiti oli syöttänyt ensimmäiset perunat Aapolle. Ruokalapussa on väärä päivä, pitäs olla PENTEK eli unkariksi perjantai. Nyt siinä lukee SUNNUNTAI. Äiti oli menossa katsomaan teatteri esitystä Puhdistus ja Aapon kanssa sitten ilta Top Gearia katsellessa hyvin meni. Muutakin kerkesimme tekeen, kun esityshän kesti kymmeneen asti. Perunaa soseeksi, mutta pullomaito sitten tepsi nälkään. Perunat jäi syömättä tällä kertaa isän koittamana.
Perunan syönnissä

Lauantai aamuna kello 8 alkaa vauvauinti ja siellähän olemme jo viisikertaa käyneet leikkimässä muiden 4-6kk kanssa. Aapohan on jo viisi kuukautta tulevana maanantaina. Sukeltamista ei olla vieläkään tehty, mutta kyllähän se aika vielä koittaa.
Uimassa tavalliseen tapaan la-aamuna

Illalla maisteltiin mandariiniä.
Mandariinin popsimista

Aapon pulkka tuli tosiaan kasattua ja testattuakin molempien vanhempien toimesta. Ei ainakaan ollut huono luistamaan.
Isä testaamassa
Äiti testaamassa

Aurinkoinen keli sitten innosti ottamaan oikein t-paitasilleen ja kyllähän se jo kovasti paistoikin. Plus 12 astetta oli mittarissa ja moottoripyörät ajelivat tiellä ihan kesäisin mielin.
Auringonottoa

Kun oltiin syöty tukevat hampparit niin käytiin vielä katsomassa jäiden reunaa.
Perhe Messilän rannassa

Kahvit ei tosin kuulunut hampparin hintaan niin päällikkö keksi, että veneilykausihan on ihan ovella, joten Niemen satamastahan kahvit saa ja pääsee tutustumaan isompaan veneeseen. Jos vaikka juhannuksen tienoilla saataisiin Amerikan serkkujakin(Aku ja Eetu sekä Kummi-täti Sanna) Aapolle vieraaksi ja oikein ajelemaan Päijänteelle.
Äiti ja Aapo Teemu Hiltusen peräkannella

Aapo intoutui vielä testaamaan päällikön liivejäkin ensimmäisellä venekäynnillä. Oishan se ollut mukava päästä pienelle lenkille jäitä särkemään, mutta kun lauhditin on rikki niin öljyt ei oikein kierrä koneessa oikein, joten se reissu siirtyy ainakin ensi viikkoon. Toinen hidaste oli öljypuomit veneen ympärillä, kun pääsi öljyä vähän järveen.
Päällikkö ohjaamassa

Kun päättäjäiset oli vietetty niin banaanihan se oli vielä maisteltava. Kyllähän sen sitten hajusta tiesi, että kiinteetä on maisteltu.

Banaani poika Aapo

Mamu on tulossa vielä illaksi Aapoa hoitamaan niin vanhemmat pääsee elokuviin ihan kaksistaan. Olihan Joululahjaksi tullut liput ja hoitolupaus elokuvan ajaksi.

Ei kommentteja: