lauantai 8. toukokuuta 2010

kevätjuhlista Vappua viettään

Aapo oli äidin kanssa kevään ajan muskarissa kulkenut päivisin ja nyt oli aika esiintyä suurelle kansalle, ainakin 200 henkeä mukana todistamassa kun Aapo plus muut lapsukaiset leikkivät piirissä. Pari kappaletta he lauloivat ja leikkivät.
Isä tarvisi lisää harjoitusta tai paremman kameran, kun ei kuvat esityksestä onnistuneet vaikka eturiviin esityksen ajaksi Vivian isän kanssa mentiinkin.

Tirlittiä:
Tirlittiä nättiä tyttiä, tuiturluttia komioita poikia,
tirlittiä,tuiturluttia hadl didl littan tittan.
Tirlittiä, tuiturluttia, tirlittiä, tuiturluttia,
tirlittiä, tuiturluttia, hadl didl littan tittan.

Tilikin talikin:
Tilikin talikin tikka se tanssi rannalla rapakivellä.
Västäräkki rauniolla, västäräkki rauniolla,
peipponen havuläjällä.
Peipponen havuläjällä.

Esityksen jälkeen Aapolle tuli kuuma, joten ilman esiintymis "villapaitaa" isän kanssa kuvassa.

Muskarin esityksen jälkeen

Vappuhan oli tulossa, joten sehän alkoi jo meillä aikaisin, kun Hanna oli saanut tehtyä omaa simaa jo hyvissä ajoin, Maanantaina vappuviikolla sitä jo pääsi maisteleen. Keskiviikkona oli talokin koristeltuna ihanilla palloilla ja serpentiineillä.
Pari isoakin palloa oli ostettu, joten toinen puhallettiin ja Aapo sitten melkein heti sen räjäytti kynsillä, olihan siinä säikähdystä kovasti, mutta toivottavasti ei Aapolla tullut kammoa palloista. Eikä tullutkaan, kun niiden kanssa sitten leikki vielä vappunakin.

Vapuksi oltiin Aapon kummien luokse menossa Turkuun katsomaan, että minkälainen vapputohina siellä onkaan. Perjantaina suuntasimme auton Forssan kautta turkuun.
Matkalla hämmästeltiin auton mittaria.


Auton mittari

Olihan mahtava aloittaa vapun vietto, kun lämpötila oli juuri sopiva ja Jukka oli saanut terassin valmiiksi ja grillinkin oikein hommattua. Joten grilli kuumaksi ja ulkona peräti syötiin, vaikka illalla pitikin sitten takit laittaa, kun ei se lämpötila sitten kuitenkaan illalla ollut kuin 7 asteen luokkaa.

Serpeentiini Aapo

Vappupäivänä sitten suuntasimme Turun torille ja kun ei haluttu autolla mennä niin bussilla sitten mentiin, Eka reissu bussilla Aapolle ja Aapon ansiosta vielä päästiin ilmaiseksi, kun rattailla olevat isät/äitit pääsevät ilmaiseksi bussiin. Siis toinen joutui maksamaan.
Lakit muistettiin sentään ottaa mukaan ja päässähän ne mukavasti olivat kokopäivän tai kokovapun oikeastaan. :)
Busssissa on tunnelmaa.

Torilta sitten ostimme makkaraa ja lakua. No pitihän se Aapolle ostaa vielä Ilmapallokin, 10 euroa maksoi ja kyllähän se "oli" sen arvoista. (siis ei ollut)
Pasi ja mopo-pallo

Sitten käveltiin Tuomiokirkolle päin.
Hanna, Aapo ja Tuomiokirkko

Tämän kuvan jälkeen se pallo sitten otti ja karkasi, kyllähän vanhempia harmitti, mutta minkäs teet, jos vaikka tästä jotain oppisi. ostaako pallo ja tyhjentää se ilmoista kuljetuksen ajaksi vaiko hankkia kestävämpi naru/solmu. Aapoa se onneksi ei harmittanut, mutta mitähän se on ensi vuonna.

Kotia päästyä hiekkalaatikolla käytiin sitten Eeron ja Aapon kanssa katsomassa isoa taideteosta. Eero 3v, kameran takana.
Hiekkiksellä


Grilli illaksi taas kuumumaan, lammasta ja parsaa, kyllä oli herkut kohillaan.

Eeron ilmapallo pääsi sitten turvallisesti kotiin asti, ja sitäkö Aapo iloisesi katseli.
Aapo ja dinosaurus pallo

Ai niin TPS:lle onnittelut Suomenmestaruudesta 2010, Aapokin innostui kannustamaan suomenmestareita ja laittoi fanipaidan päälle. Hups, oliko väärä. Eerolle kiitos, kun raski luopua paidasta ja monesta muusta tavarasta. Iso kassillinen tavaraa muutti uuteen kotiin.
Kärppäfani

Sitten taikuripalloja vielä puhalleltiin ja opittiin sitten oikein koiriakin muotoilemaan. Onneksi oli pyöränpumppu, millä saatiin pitkula palloihin ilmaa, kun itseltä ei ainakaan onnistunut niiden puhallus.
Koirat rivissä

Sunnuntaina sitten olikin kylmä tuuli, joten oli pipokin ihan paikallaan päässä. Kultaisessa Hirvessä käytiin lounaalla, kiitos Katalle, olihan mahtavat annokset.

Tivoli oli Turussa, joten sinne katsomaan, mitä siellä olikaan härveleinä tänä vuonna, Aapo tyytyi tosin katsomaan arskojen läpi unia.
Aapo ja maailmanpyörä

Eeron kanssa sitten törmäysautoilla vielä käytiin kiertämässä ympyrää. Eeroa meinasi sekin tosin jännittää.
Törmäysautoilua

Olihan kyllä mukava Vappu, kiitos osallistujille.


Huomenna on sitten äitienpäivä, joten kaikille äideille onnea jo näin etukäteen. Meidänkin perheelle se on ensimmäinen, joten tehdään siitä sitten sellainen että sitä on mukava muistella myöhemminkin. jotainhan ollaan Aapon kanssa jo suunniteltukin. :)

Ei kommentteja: