sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kihlajaismatka Kalkkisiin!


Matkan suunnittelu alkoi heti, kun oli töistä luvattu helatorstain jälkeinen päivä vapaaksi, joten oli pitkä viikonloppu tulossa koko perheelle. Suunnaksi otettiin Kalkkisten tukikohta, jossa saatiin muutama päivä viettää vapaa-aika omalla porukalla. Perjantaina oli tulossa päivystysporukka ja lauantaina koulutusporukka rastikoulutuksiin Kalkkisiin.
Oli vielä luvattu mahtavia kelejä näin toukokuulle, joten mikäs sen parempi kuin maalle viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

Aurinko heijastaa vedenpinnasta

Järvipelastajallehan kuuluu kaikenlainen vesillä liikkumisen ohjeistus, joten sulutuksesta on hyvä aloittaa, kun on kaksi erillaista kanavaa. Nyt olemme Kalkkisten kanavalla.


Ajo-ohjeet sulussa

Sulkuun ajo vain, kun punaiset valot ei vilku

Kesäkelit ja pihallahan nurmikolla on hyvä tutustua ihmeelliseen maailmaan ja kyllä siinä ihmeteltävää riitti. Kuusen neulasiinkin tutustuttiin ihan käsikontaktilla.

Aapo ja nurmikko

Ilmasta käsin talon pihalla

Kukkaset ovat täälläkin jo kovasti valloittaneet parhaat paikat.


Sinivuokko

Auton imurointi ja vanteiden tuunaus oli kanssa yhden päivän ohjelmassa. Soratietä pitkin on mökille 4 kilsaa matkaa, joten auton vahaus ei ollut mielekästä, vaikka toinen tärkeämpi syy vahaamattomuuten reissun aikana, oli ettei sitä vahaa olisi koko autoon riittänytkään.

Tuunausta

Siinä on sitten venettä pidetty "joskus".

Torstainahan ei ollut kaupat auki, kun oli helatorstai ja Aapo täytti 24 viikkoa. Niin piti perjantaihin asti odottaa, että päästiin Kalkkisten kyläkauppaan poseeraamaan Kaljakorin kanssa.

Aapo yhtä vanha kuin on korissa tölkkejä

Jäi kori kauppaan, mutta Aapo ei :)

Vettä tosiaan otettiin vesipostista, kun juomaa kului 27 asteen helteellä ihan kivasti.


Mani-baari on kuuluisa lähialueen asukkaille, ja siellä sitten jäätelöt nautittiin. Ajeltiin Pöntisen puutarhatilalle ja mökille tarttui mukaan pussimultaa ja Siperian kurjenmiekkoja 4kpl, jos saisi vaikka vähän juhannukseksi kukkia kasvamaan mökille, kun on Juhannusvieraita tulossa oikein Amerikasta asti. Siis jos sinne päivystysporukka meidät huolii.

Samalla reissulla käytiin vielä katsastamassa tanssipaikka muikkustenlavalla (vaiko hyttystenlava), Pari vuotta sitten siellä sattumalta käytiin ja bändi soitteli humppaa ja Kyläläiset tarjoilivat Sahtia. Mikäs sen parempaa Juhannuksen viettoa.

Tanssilava ja tarjoilupöytä

Aapo jo hieman harjoitteli tanssinaskelia.

Mustikan varpujen keskellä

Lauantaina tuli koulutusporukka mökille ja Hanna osallistui aamupäivän koulutukseen niin Aapon kanssa päästiin rattailemaan ympäri kylän mantuja. Kalkkisten koskella käytiin veden solinaa katsomassa.


Kalkkisten koski



Kihlajaiskukat oli istutettu ja keittiön eteen istutettiin kukat ja laitettiin hieman lautareunusta. Myös terassin jatkoa tehtiin, hyvää harjoitusta, jos vaikka kohta pääsis omaakin terassia tekemään :) Kieltämättä siitä tuli aikahieno.

Sunnuntai aamuna Lähdettiin vielä Aapon ensimmäiselle venereissulle PV Teemu Hiltusella. Reimalan tukikohdassa käytiin tarkistamassa, että laituri on paikallaan ja Aapo viihtyi matkalla aika hyvin, onhan hän vasta viisi kuukautta.

Laituri Reimalassa


Päällikkö-Aapo ja pelastusvene

Kihlajaismatka oli loppumaisillaan, mutta oli kyllä hieno reissu. Kestovaipatkin juuri riittivät, joten nyt pesukone vain laulamaan, kun kotia päästiin. Aurinkohan tosiaan paisteli, joten onpa myös hieman ruskettunutkin ja kesä on vasta aluillaan.

Ei kommentteja: