perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kilpikonnia ja oliivipuita

Perheemme pitää kilpikonnista, muttei kuitenkaan oikeata meinata hankkia. Kuultiin, että Plataniaksen lähellä olevalle joelle kesä-heinkuun iltoina on mahdollista nähdä, kun kilpikonnat tulevat munimaan munansa, joten niitähän piti lähteä katsomaan, no arvata saattaa, ettei niitä kuitenkaan näkynyt. 
Ranta oli sen verran kova, että rattaillakin jotenkuten päästiin etenemään hiukkasen joelle asti. 

Aallot ne vaan yllätti miehet.

Aurinkolaskeutumassa

Yhteiskuva vielä kilpikonna paikalla, taustalla joki ja kalastajia

Seuraavana aamuna Aapon kanssa lähdettiin aamupalan jälkeen käveleen vuoristoon ja katsomaan paikallisten asutusta. Sielläkin oli hotelleja, mutta muuten oli rennonpää meininki, kuin pääkadun varrella.

Aapon kanssa nähtiin oliivipuita, sitruunapuita, limepuita, ja muita puita.

Lime olivat melkein kypsymässä

Eräässä pikkukaupassa sitten matkan varrella oli hienoja kilpikonnia ja teki mieli ostaa, mutta kun sitä tavaraa on joka paikassa niin päätin jättää väliin. Ostimme kuitenkin Kreeta aiheisen ritsan, joten jotain tuliaisia Kreetaltakin.
Kilpikonnia

Päivällä sitten kävin katsomassa surffareita, ja aallot olivat sen verran isoja, että siellä ihan hyvin pystyi surffaamaan, mutta ei missään näkynyt vuokraaja, joten pääsin helpommalla, eikä tarvinnut lähteä räpeltämään veteen.
Melan avulla surffaamassa.

Parin kilsan päässä Plataniakseen oli pieni saari lähellä rantaa ja sinne sitten bussilla mentiin leikkimään ja snorklaamaan. Aallot olivat kovat, mutta pääsin käymään saaren rannassa ja siellä oli pieniä simpukoita aika paljon. Otin nopeasti muutaman taskuun ja jännitin, että pureekohan simpukoissa olevat ravut persuksille, no ei onneksi. Rantaan päästyään viidestä simpukasta neljässä oli pikkuravut.

Lapio tärkeä hiekkarannalla

Aapo Kreetalla

Viimeisenä iltana kävin hieman kuvaamassa hotellin altaita ja mahtava näköistä oli illallakin. Allas oli periaatteessa auki 9-22, mutta ei se niin tarkkaa ollut, itsekin aamulla kahdeksan aikaan kävin polskuttelemassa ja kympin jälkeen. Oli muuten mahtavaa, kun vesi oli altaassa tosi lämmintä.


Kooste tässä Aapon uimavideoista




Viimeisenä aamuna sitten kivuttiin kokoperheen voimin vielä ylemmäs, missä oli mahtavasti oliivipuita ja puissa kaskaita, ne pitivät hirveätä konserttia ja kun mentiin tarpeeksi lähelle puita niin ne lentelivät ties miten päin ja välillä oikein päällekin. Onneksi oli aurinkolasit päässä, niin ei ainakaan tarvinnut pelätä, että silmään lentävät.
Aapoa nauratti kyseinen toiminta.

Olivipuita katsomassa vuorilla


Uimassa meressä

Olivipuu ravintolassa oli tarkoitus käydä, ja niin sitten päästiin viimeisenä iltana sinne syömään. Hotelliikin oltiin saatu jatkoaikaa 18:30 asti, niin sen jälkeen kamat respaan ja syömään vielä kerran Kreetan lomalla. Bussin lähtö oli kasilta hotellin edesä ja koneen piti lähteä 11 aikaan Suomea kohti, no sotilaskenttä, kun oli niin sotakoneet määräsivät tahdin ja kone oli tunnin myöhässä aikataulusta.

Olivipuu ravintola täytti kaikki odotukset ja kruunasi loistavan loman mahtavine tunnelmineen. Palvelu oli todella mukavaa ja nopeaa.

Pitsaa syömässä

Perhepotretti, Olivipuussa


Bussissa matkalla kentälle

Lentokoneeseen päästyään Aapo oli tosi väsynyt ja nukkui jo kun odotettiin koneen lähtöä. Lopulta koneeseen päästyään heräsi hieman huutamaan, mutta kun saatiin turvavyöt isän syliin kiinni niin uudestaan nukahti syliin. Lentoemännällä oli ilouutinen isälle, kun ehdotti matkasänkyä Aapolle. Tuolien edess oli paikka sylilapselle, johon sai alle 12 kiloinen lapsi, mennä nukkumaan niin myös vanhemmat pystyivät hieman nukkumaan paremmin. puolessa tunnissa kerkesi jo käsi puutua aikalailla, kun Aapo nukkui isän sylissä.
Aapo ei herännyt, kun se siirrettiin sänkyyn ja niin ihanasti nukkui kokomatkan,

Koneessa Aapo sai nukkua

Helsinkin kentällä oltiin 4:33, joten muutaman tunnin kerkesi muutkin nukkua. Sitten tavaroiden odottamista, lentokenttä bussilla väärään parkkiin ajamista, ja matka Lahteen niin oltiin vasta seitsemältä kotona. Olihan siinä vaiheessa jo aika poikki ja parituntia lisää unta palloon, vaikka Aapoa ei enään nukuttanut, ja Hanna joutui olemaan hereillä.
Perjantai oli sitten vähän torkutuspäivä ja Hanna kävi neuvolassa, että miten se vauva siellä mahassa voi.

Sellainen oli meidän perheen ulkomaan matka ja todella onnistunut sellainen, kyllä voisin vaikka uudestaankin lähteä tollaiselle matkalle ja samaan kohteeseenkin. Oli puitteet lapsiperheelle niin hienot.

Nyt pari päivää ollaan oltu kotosalla pyykkiä pesten ja seuraavaa reissua suunnitellen.

Tosta voi taas lukea samaa juttua Hannan kirjoittamana, nyt hänen blogiinkin on mahdollista lisätä sähköposti, kun uusia juttuja tulee niin sähköpostilla siitä ilmoittaa.

8 kommenttia:

m kirjoitti...

4th of July aamuna, kun kavin tempaseen 10k juoksun miramar laken ympari nii siella monki iso kilipparinen tien yli juoksijoiden valissa. tuli samantien teidan kilipparisharrastus mieleen

PaKo kirjoitti...

Olisi kyllä ollut melko hieno sellainen otus nähdä. Pitää varmaan lähteä ensi kerralla isommalla porukalla niitä katteleen.

PaKo kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=YR5jS2l4XIw
Lisäsin vielä videon pätkän Aapon uimisista blogiin.

Pirkko kirjoitti...

Hieno loma teillä. Oppispa itsekin uimaan yhtä hyvin, kun Aapo. Pitänee mennä syksyllä uimakouluun...

PaKo kirjoitti...

tekniikkauimakouluun vaan. Reissu oli kyllä hyvä. Ravulle häviäminen harmittaa, jäi jätti simpukka mereen.

Marja kirjoitti...

Hieno matka teillä!
Nyt odottelen jo pian näkeväni teidät pohjoisen reissulta palattuanne:)

Marja kirjoitti...

Hieno matka teillä!
Nyt odotan näkeväni teidät pian pohjoisesta palattunne - on niin ikävä Aapoa!

PaKo kirjoitti...

Kotimaan reissu heitetty, ja nyt voi lepäillä viikonlopun, että jaksaa ryhtyä töihin.