keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Loman alku: Purjehtimista ja asuntomessuilua

Lomaa oli jo jonkin aikaa odotettu. Aapo se oli jo äidin kanssa siellä Turussaa ollut, mutta nyt oli kokoperheen aika aloittaa yhteinen loma. Lomasuunnitelmia oltiin koitettu saada kasaan ja ideana oli, että käytäisiin ulkomailla, ja Pohjois-Suomessa, jossa ei olla käyty kokoperheellä melkein vuoteen. Ja Aapo ei ole vielä lentänyt lentokoneella koskaan. 

Loma alkoi mansikoiden poiminnalla. Koivistoisen itsepoiminta paikalta käytiin hakemassa talveksi mansikoita. Sitten oli tarkoitus lähteä myös käymään mökkimessuilla Mäntyharjulla. Tuli vähän mutkia matkaan, kun Kaveri Mikko soitti ja kysyi Päijänteelle purjehtimaan. Siitähän ei voinut jäädä paitsi, kun vesille jos vain voi päästä niin on lähdettävä. Kuhmoisissa on veneen kotisatama, joten autolla sinne ja tavarat kyytiin,  matkan kohteena oli purjehtia ykskoivuun grillaamaan ja saunomaan. ja uimaan.  

Siesta 32 valmiina matkaan

Lähtiessä oli melkein tyyntä, mutta kuultiin, että Lahdessa ukostaa ja sataa rakeita, joten tuulikin alkoi nousemaan järvellä, matkalle lähdettiin kone voimalla, kun ensimmäiset osuudet ovat kapeita väyliä purjehtimiseen. Selälle päästessä laitettiin koneet seis ja keulapurje ylös. tuuli oli noussut jo reiluun kymmeneen metriin, joten kippari totesi, ettei isoapurjetta kannata laittaa, kun jos ukkonen tulee päälle niin se on jo sitten aika paha tilanne. tehinselälle oli jo tullut isoja aaltoja jopa metrin korkeisia ja niissä surffattiin todella hyvin, vauhdin pysyessä 6,5 solmun tienoilla. hyvä matkavauhti.
Mittaristo.

Ukkonen ei onneksi järven päälle noussut, vaan kiersi hieman sivusta ja vettäkään ei satanut. Lämmintä piisasi hyvin perlle asti.
Purjehtimassa.

Illalla keli viileni todella paljon ja säätiedotkin olivat vaihtuneet kylmän keliaksi, joten reissu hieman typistyi, ei riittänyt enään shortsit ja t-paita, joten yön yli reissuksi jäi. Hienoa kuitenkin oli aloittaa loma purjehtimalla, vaikka perhe ei ollutkaan mukana.

No kun reissu typistyi yhteen päivään ja vieraatkin peruivat kylään tulemisen niin päätettiin sitten lähteä käymään asuntomessuilla Mäntyharjulle päiväseltään.


Lasten tekemiä mökkejä

Mökithän on tosiaan aika hienoja ja kun ihmisiä on myös paljon tutustumassa messuilla ei kaikkiin mökkeihin jaksa mennä edess tutustuun.

Yhden mökin maalaus

Uivaa huvilaakin käytiin katsomassa ja Aapo pääsi testaaman ruoria.

Aapo ruorissa

Mökithän on tosiaan mitä on ja joissakin ei ole edes omaa rantaa, mutta hinta pyyntö tällekin "mökille" vain vaivaiset 600t€.

Mökkien mökki

Messuille oltiin tehty eväät, joten niitä syötiin alueella, mutta makkaroita ei saatu paistettua, joten reissun jälkeen etsittiin Mäntyharjun alueelta rantapaikka, missä päästiin vähän trangiaa testaamaan ja makkara siivut paistamaan. Hanna pääsi hieman poimimaan mustikoita ja olihan siellä vähän myös metsämansikoita.

Makkaran käristyksessä

lahden läheltä vielä käytiin katsomassa parempia paikkoja etsiä mustikoita, ja metsämansikoitakin sieltä löytyi aika mukavasti.
Metsämansikoita

Nyt  oli loma alkanut mukavasti ja mieli oli mukava, kun oltiin saatu varattua matka maailmalle. Kesällä kun reissaa niin ei tarvisi paljoa ottaa tavaraa mukaan, no isolaukku kuitenkin pakattiin muunmuassa räpylöillä ja potalla. Niistä sitten lisää seuraavassa.

Ei kommentteja: