lauantai 30. heinäkuuta 2011

Mopolla, autolla ja junalla Oulussa

Oulussa meinattiin vielä viettää pari päivää, mutta kelien niin suosiessa, ei viittitty viettää päivää autossa, joten siirsimme lähtöämme aina perjantai aamuun. 

Esterin luona päästiin pariinkin otteeseen käymään ja olihan siellä myös Pera-setä. Sillähän on "mopo" kärpänen uudestaan puraissut ja hän on rakentanut vanhasta suskasta ihan nykyaikaisen oloisen ratapyörän. No konehan on vielä vanha, joten se henkii sitä seiskyt lukua. Ei saatu kuitenkaan mopoa tulille, mutta ensi kerralla sitten. Aapo villinä katteli mopoja, ja niistähän se on kovastikin kiinnostunut. Onhan hänellä jo omakin pikku-mopo.
Aapo fiilistelee Mopon vieressä

Pirkko-mummi oli saanut muutettua omaan asuntoon ja sitähän sitten myös käytiin katsomassa. Grillattiinkin siellä, Aapo tutki takapihalla marjapuskia ja olihan siellä sitten linnunpelätinkin paikallaan.

Linnunpelätin

Nallikarissahan pitää aina Oulun lomalla käydä ja siellä sitten yksi päiväkin vietettiin. Rannalla räpiköitiin ja Ranta veteen tehtiin vesikuoppia ja saatiinhan vähän taidettakin aikaan. Jos jaksaisi niin tostahan tulisi hyvä kuva blogin yläreunaan.

Veteen tehty Aapon nimi

Nallikarissakin tuli nälkä, joten meinattiin että käydään Eedenissä syömässä ja Aapo pääsee syönnin päälle rattaisiin nukkumaan ja me ottamaan aurinkoa. Toisin kävi, kun Potna-pekka oli juuri lähdössä rannalta Rotuaarille, eikun mukaan ja sitten Torille syömään.


Junalla Rotuaaria kohti

Mukavasti matka meni

Reitti meni mukavasti juurikin Pikisaaren läpi, jossa Hanna halusi käydä.


Junalla on hauska matkustaa

Sitten käveltiin takas keskusta mahat täynnä ruokaa ja Aapo sai hyvät päikkärit.

Hannan lapsuuden leikkipaikka

Kaverin pojalla 5v on hommattu crossimopo ja sitähä Aapo piti päästä testaamaan. Kuitenkin jäi vielä kylmätyypeiksi, kun ei oikein jalat yllä maahan. Onhan siinä vielä kolme vuotta kasvu aikaa.

Crossimopo

Oli niillä allaskin

Pelastusliivit oli vielä lainassa, joten sittenhän ne piti palauttaa ja oli myös suunniteltu syödä grilliherkkuja, joten niitä sitten laittamaan. Ruuan päälle vähän autolla ajelua ja uintia meressä. Pera ja Mummikin tulivat syömään, joten oli oikein leppoinen vika ilta Oulussa.

Aapo autoilee

Pera-setä ja meidän perhe

Loma oli loppumassa ja Pekka-ukki tuli myös Lahteen, josta hän jatkoi Tampereelle hakemaan asunto-autoa, jonka Italialaiset olivat vuokranneet ja jättäneet Tampereelle. Syötiin sitten Rapukauden avajaisten kunniaksi rapuja, kun nehän on syksyllä aivan loistava tapa viettää iltaa ja onhan niissä jotain syötävääkin.

Rapukekkerit

Viikonlopuksi vielä sitten etsimään mahtavaa mustikkapaikkaa ja viimeise sitten löytyikin. Ostimme jokaiselle poimurin ja noin pari sankkoa saatiin marjoja poimittua. Saatiin pakkanen täyteen mustikoita ja Hanna teki vielä kymmenen purkkia mustikkahilloa talven tarpeita ajatellen. Onhan niitä mukava syödä sitten. Nyt odottelemaan, että seuraavat marjat tai hedelmät kypsyy, että saataisiin lisää luonnonantimia kotiin.

Poimurin käyttäjä

Neljä viikkoa lomaa on vietetty ja kotona ei oikein keretty olemaan, mutta lomallahan pitää tehdä mitä haluaa, ja näin sen loman sitten parhaiten saa vietettyä. Oli kyllä mukava käydä ulkomailla ja sitten vielä kierrellä Suomeakin oikein ajankanssa. Nyt vain on jaksettava töissä ja kohtahan se jo koittaa seuraava "loma". 

2 kommenttia:

m kirjoitti...

eikos se riita, etta jalat yltaa tapeille? ;)

PaKo kirjoitti...

Kyllähän se riittää, mutta pitäs varmaan tietää mikä on kaasu ja se tulee vasta opetukseen syssymmällä.