maanantai 11. heinäkuuta 2011

Sukeltamassa Elafonisissa

Kreetalle lähdettäessä ei ollut paljoa tutkittu paikkoja valmiiksi vaan olin ajatellut katsella netistä tai muista oppaista, kun paikanpäälle päästään. Opppat olivat maininneet tullussaan saarelle erillaisista kohteista ja yksi nousi siellä esiin. Mahtavan valkoista hiekkaa ja turkoosin sinistä vettä. 
Hotellilla oli wlan verkko ja meillä pikkukone mukana, joten sillä oli hyvä katsoa tarkemmin hotellin terassilla, mitä kohteet ovat.

Tjäreborgin kautta olisi päässyt samalle reisulle, mutta hinta olisi ollut 39 euroa per henkilö ja paikallisbussilla 16 euroa sama matka, joten tietysti otimme sen paikallisen bussin. Matka aika oli noin 2 tuntia kohteeseen ja tiet olivat paikka paikoin todella mutkaisia ja kapeita. 
Mentiin vuoriston yli toiselle puolelle saarta ja siten korkeuserojakin oli ihan kiitettävästi.

Vuoristoa matkalla Elafonissiin

Mutkia riitti.

Mietittiin myös auton vuokrausta, mutta päädyttiin sitten helpoimpaan tapaan tälläkertaa, kun itse olisi joutunut tonkin matkan ajamaan. No ei siinä olisi ollut mitään haasteellista, mutta helppous ja halpuus huokutteli.
Ja Aapon kanssa pystyttiin sitten leikkimään vuorotellen bussissa.

Elafonissi sijaitseen saaren lounaisrannikolla ja Haniasta kestää bussilla reilut puolitoista tuntia, mutta kun kohteeseen pääsee niin ei voi kuin onnitella itseä, että tällaisiin paikkoihin tuli lähdettyä.
Rannoilla on vuokrattava rantatuoleja ja varjoja, joten sellainen oli hyvä, ottaa saisi Aapo nukkua rattaissa päikkärit ja vielä varjon alla.

Evään syönnissä

Pulaamassa

Uimassa

Leikkimässä

Aapon nukkuessa, isä kävi sukeltelemassa ja "kuvaamassa" vedenalaisella kameralla Korallikkoa. Ja ideana oli etsiä jotain hienoja simpukoita kotia tuomiseksi. Todellinen yllätys meinasi tarttua käteen, kun löysin nyrkin kokoisen simpukan ja nostin sen ylös niin rapu oli majoittunut siihen, varmaan kymmenen minuuttia mietin ja räpylöillä tokin simpukkaa, mutta rapu vei voiton. koitin ottaa siitä kuvankin, mutta ei se vaan sillä kameralla onnistunut.  Simpukka jäi saamatta, mutta todella hieno kokemus oli nähdä, että sellaisia siellä vesissä kuitenkin on.

Paluumatkalle lähdettiin sitten viiden tunnin rantaelämän jälkeen ja se sujuikin nuoremman kuskin ajaessa. puolituntia nopeammin, no ei käyty yhdessä kylässä nimeltä Kissamon, niin sehän se nopeutti reissua.
Oli vissiin ennenkin ajanut sen reitin, kun yhdellä kädellä veivasi rattia ja toisella poltteli tupakkaa, vissiin kolmannella sitten vaihteli vaihdetta.

Kolmannesta tulikin mieleen, että mopoillakin on hyvä ajaa kolme päällä. Illalla muutamat perheet niin tekivätkin, mutta muutama kyykkypyöräkin tuli vastaan missä kolme nuorta istui mopossa, ei ihan normaalia. Eikä tietty kypäröitä päässä.

Mopoilua perheen kanssa

Ruokapaikkoja oli monia tosiaan ja yhden illan menuuksi valitsin Mustekalat, olivat hyviä, mutta paikasta emme pitäneet. Limanaki oli nimi.

Mustekala

Illalla taas aurinkonlaskussa.

Leikkipaikkoja oli joka ravintolan vieressä, joten tässäkin on leikkipaikka "olivipuun ravintolan vierestä", jossa ei vielä tänä iltana käyty. Ravintola oli ihan hotellimme vieressä, joten jonakin iltana sinne oli tarkoitus mennä syömään. Iltaisin se oli tosi suosittu paikka ja joka pöytä oli täynnä.

Kottikärryillä leikkimässä

Yhtenä aamuna syötiin sitten oman ravintolan buffet aamiainen, joka käsitti kaiken mita vain voi haluta aamupalaksi. Reissua varatessa, olimme ottaneet 6euron hintaiset per henkilö aamupalat, jotka sitten kuitenkin peruttiin, kun Aapollehan se ei olisi mitään maksanut, mutta ajattelimme, että joka aamu ei sellaista mättöä jaksa vetää. Meillä oli Aapolle puurotkin Suomesta mukana, joten niitä sitten syötiin ja muroja ostettiin lähikaupasta. Hotellin vieressä oli kauppa, joka oli tosiaan ihan hyvä kaikenlaisen pikkuisen ostamiseen.


Aapolle ostimme reissusta sitten kahdet räpylät ja isommat räpylät olivat paremmat uimakenkien kanssa. koko 28-30, joten luulisi 22 kokoisen pojan pystyvän niitä pitämään muutaman vuoden. Olivatkin oikein sukellusliikkestä ostetut.

Aapo isossa altaassa räpylöiden kanssa

Kreikan kieltä ei oikein kumpikaan sanakaan osannut ja tällainen t-paita oli myytävänä, että muutaman sanan voisi opiskella. No ehkä jäi pari mieleenkin reissulta. Eli Efharisto=kiitos, ja Parakalo=olehyvä, ja Huomenta= kalimera.
Niillähän jo pärjäsi hyvin ja kuten jo sanoin hyvin paikalliset puhuivat englantia. Italian matkanneena oli yllätys, että niinkin hyvin englantia puhuivat. Italiassa, pärjää paremmin italiankielellä.

Sanastoa.

Ariadne hotellin ravintola sijaitsi keskustan lähellä ja täytti kaikki odotukset, Aapo viihtyi tyttöjen kanssa leikkipaikalla ja aikuiset saivat nauttia hyvistä ruuista ihan rauhassa.

Aapo tulossa putkeen

Lampaan luita ja hyvää seuraa

Isommat lapset auttoivat Aapoa leikkimään

Lisää juttuja on matleenan maailmassa

Ei kommentteja: